Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2016. Április 13. 00:00, szerda | Életmód

Egy aprócska gomb mentheti meg az életünket?

Egy aprócska gomb mentheti meg az életünket?

2016. májusától már Magyarországon is kapható lesz az ékszernek tűnő biztonságtechnikai eszköz.

A termék Amerikából indul és elsődleges célja a bajba került emberek ismerőseinek azonnali riasztása. Mivel az Egyesült Államokban a nők majdnem 20%-a esik áldozatul szexuális erőszaknak,aRoar for Good ez ellen próbál megoldást nyújtani.

a 'kütyü' kialakításában és technikai felépítésében is elsősorban nekik kedvez.

Az Athena névre elkeresztelt eszköz úgy néz ki, mint egy picinyke gomb és övre vagy a kabátra téve kell hordani. Ha pedig a tulajdonosa megnyomja, a kütyü hangosan riasztani kezd, és elküldi a megtámadott személy GPS koordinátáit a megadott segélykérő számnak.

A kis készülékre a közösségi finanszírozás keretében gyűjtenek pénzt az Indiegogo oldalán. A megcélzott 40000 dollár alig 48 óra alatt gyűlt össze, a cikk megírásának pillanatában 172 000 dolláron áll, amivel az adományozók alaposan túltejesítették a kitűzött célt, úgy, hogy még több mint két hét van hátra a kampányból. A tervek szerint Athena 2016 májusától lesz kapható, és 99 dollárba (kb. 29 ezer forintba) kerül majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.