Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 10. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egy belga család súlyos közlekedési tragédiája az M1-esen Bábolnánál

Egy belga család súlyos közlekedési tragédiája az M1-esen Bábolnánál

Két belga nő halt meg abban a balesetben, amely során egy kamion és egy személyautó ütközött szombaton...

Két belga nő halt meg abban a balesetben, amely során egy kamion és egy személyautó ütközött szombaton késő délután az M1-es autópályán, Győr-Moson-Sopron megye határán.

Megsérült a gépjárműben utazó három kiskorú gyermek és egy 33 éves férfi is, őket mentőhelikopter és rohamkocsi szállította a győri és tatabányai kórházba. A tragédia körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja.

A belga rendszámú személygépkocsi Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton, és az autópálya osztrák határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. A teherautó vezetője sokkos állapotban idézte fel a történteket.

Petró László kamionsofőr, Jászárokszállás: "Átrepülte, átszakította a korlátot, és akkor repült felém. Olyan közel volt hozzám, hogy reagálni nem lehetett, csak azzal, hogy most, hogy ütközöm vele szemből, vagy mi legyen. Azért tértem le a leállósávba."

A helyszínre érkező tűzoltóknak a Ford mindkét ajtaját le kellett vágni, hogy a mentők hozzáférjenek a roncsba szorult testekhez.

Csordás János tűzoltósági felügyelő, Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: "A tűzoltóság hidraulikus feszítővágó-berendezésekkel avatkozott be a balesetnek helyszínén, és ezeknek a segítségével tudtuk a gépjárműben az utasteret szabaddá tenni."

A gépkocsi utasai közül két nő életét már nem tudták megmenteni.

Nagy Ernő főhadnagy, a Tatabányai Autópálya-alosztály vezetője: "A járműben 6 fő utazott, egy 28 éves hölgy a gépkocsivezető, valamint a mellette jobb oldalt helyet foglaló nagymama, 71 éves korú, a helyszínen életét vesztette. A gépkocsiban tartózkodott még egy 7 éves kisfiú, egy 5 és egy 3 éves kislány, valamint a 33 éves férfi, valószínűleg az édesapa, akiknek a sérüléseikről jelenleg nincs tudomásunk, őket mentőhelikopterrel és mentőautóval szállították el különböző kórházakba."

Az M1-esen három kilométeres kocsisor torlódott fel, a közlekedés csak a késő esti órákban állt helyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.