Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2016. December 07. 12:35, szerda | Helyi
Forrás: Szabó Péter

Egy családi bivaly a Suzukitól - SX4 S-CROSS 1,4 L BOOSTERJET

Egy családi bivaly a Suzukitól - SX4 S-CROSS 1,4 L BOOSTERJET

Az SX 4-et három éve váltó, SX4 S-Cross vezeték- és keresztnevet kapó széria alapos felülvizsgálaton esett át. Szaknyelven ezt ráncfelvarrásnak hívják, ez inkább komplett (nem csak) plasztikai beavatkozásnak tűnik.

Külsejében szinte teljesen megújult, az új markáns hűtőmaszk, az új első és hátsó lámpatestek, a rengeteg króm, az optikailag nyújtó, alsó műanyag borítás, eredménye egy, az elődnél sokkal karakteresebb külső megjelenés. Mindez úgy, hogy az alap paraméterek közül csak a hasmagasság nőtt 16 mm-rel, a tengelytáv, a szélesség, a karosszéria magassága változatlan maradt. Ennyit a ráncfelvarrásról, de a beavatkozások a belső térben látványosak igazán.

A legfeltűnőbb a Vitarából már ismert, nagyméretű, érintőképernyős monitor, ami a középkonzolon kapott helyet. Nem tud extrákat, de amit tud, azt tökéletesen, és ízlésesen nyújtja, egy GPS sokat dobna még a használati értékén. A kezelőgombok az automata klímától a két fokozatú ülésfűtésig, mind kézközelben vannak, kényelmesen elérhetőek, letisztultak, átgondoltan elhelyezettek. Belül – a már megszokott sok műanyag mellett - sok króm kapott helyet, ízléses, modern belsőt mutatva. A kormányról vezérelhető a rádió, a telefon, a tempomat – mint egy űrhajón…

Persze mindez kevésbé ejtené rabul az embert, ha maga az autózás élménye csalódottá tenné. De ebben az autóban aztán nem. Az 1,4 literes Boosterjet motor olyan vezetési élményt nyújt,
ami ebben a kategóriában nyugodtan mondhatjuk, egyedülálló. A 140 lóerő olyan erővel mozgatja a kb. 1,1 tonnás vasat, ami a kényelmes, erőlködés nélküli, hosszú távú családi utazást éppúgy lehetővé teszi, mint a sportos csapatást, ha apának épp ahhoz van kedve. Komoly élmény, ahogy a turbó megbízhatóan, az adott sebességfokozattól szinte függetlenül dolgozik. Nyilván hatodikban kicsit már visszafogottabb, de abban már ki nem? A teszt alatt kifejezetten kerestük, figyeltük a szakmában turbólyuknak nevezett jelenséget, néha mintha éreztem volna, de összességében azt kell mondani: gyakorlatilag elhanyagolható. Meg kell említeni a kicsit felpuhított futóművet is, ami tényleg élménnyé teszi a vezetését: sem nem túl puha, de nem is koppanósan kemény, komfortos a városban, jól tompítja az úthibákat, helyén tartja a kasznit a gyorsabb kanyarokban is, mert bizony ilyenek is vannak.

Összességében vélhetően nem sportolásra találták ki az S-Crosst, de amellett, hogy tökéletes családi autó sikeredett belőle (alapból is tágas 430 literes, a hátsó ülések előre döntésével pedig kifejezetten nagy, 875 literes a csomagtartó), bátran választhatja az is, aki szereti, ha a lovak mindig készenlétben várnak alatta a kitörésre. Ha elengedjük a gyeplőt, a motor akkor is csendes, a menetszél egyáltalán nem zavaró, a gyerekek örülni fognak az élménynek, és anya sem bosszankodik, kárpótolni fogja mindaz a jóság, ami az autóban körülveszi. Az új SX4 S-Cross modellek elérhetőek már 3. 990. 000,- Ft-tól. Mindenkit csak bíztatni tudok: próbálja ki!

Fogyasztás: 5,4 l / 100 km

Lóerő: 140

Nyomaték: 220 Nm

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:13, kedd | Helyi

A győrszentiváni önkéntes tűzoltók is kaptak támogatást

Hétszázezer forint támogatást nyert el a katasztrófavédelem pályázatán a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, üzemeltetésre pedig 128 ezer forinthoz jutottak hozzá egy polgári védelmi kiíráson.

2024. Július 30. 07:12, kedd | Helyi

Osztalékfizetéseket ellenőriztek a Győr-Moson-Sopron vármegyei NAV revizorai

A revizorok összevetették a cégek beszámolóit, a NAV rendszereinek adatait és vizsgálták a taggyűlési határozatokat is.

2024. Július 29. 09:13, hétfő | Helyi

Ilyen meglepetésre nem számítottunk

A Hanyi nyár bevételét a farádi Vöröskeresztes Alapszervezet kapta.

2024. Július 29. 08:16, hétfő | Helyi

Nem csak nekünk, a kutyának és a macskának is kell útlevél külföldre utazáskor

2004 óta kedvencünk is csak érvényes okmányokkal utazhat külföldre.