Városlista
2024. augusztus 6, kedd - Berta

Hírek

2014. November 12. 09:30, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Egy év szabadságot adományoztak munkatársai egy francia buszvezetőnek

Egy év szabadságot adományoztak munkatársai egy francia buszvezetőnek

Egy évnyi szabadnapot adományoztak egy súlyosan beteg és várandós feleségét ápoló buszvezetőnek munkatársai a franciaországi Nizzában.

Ahhoz hogy a 32 éves férfi, Karim Zaouai ápolhassa szélütés sújtotta és második gyermekükkel várandós feleségét, a helyi közlekedési vállalat 1200 dolgozójából 250 villamosvezető, illetve buszsofőr mondott le szabadnapjai egy részéről - közölte a Nice Matin című helyi lap.
Egy májusban hatályba lépett törvény lehetővé teszi Franciaországban, hogy súlyos esetekben, például családi betegség miatt, a munkáltatóval megegyezésben a dolgozók lemondjanak szabadnapjukról munkatársuk javára.
A jótékonysági akció eredményeképpen több mint 362 szabadnapot kapott a buszsofőr, akinek 29 éves felesége a terhesség alatt, júliusban agyvérzést kapott, és azóta is kórházi kezelésre szorul.
A császármetszést igénylő szülésre a tervek szerint ebben a hónapban, 17-én kerül sor, a nő a kórházból kikerülve is intenzív ápolásra fog szorulni, például meg kell tanulnia újra járni.
A férj elhasználta minden szabadságát felesége ápolására, pillanatnyilag táppénzen van, de ez a helyzet hosszabb távon nem tartható.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.