Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Június 04. 13:55, kedd | Belföld

Egy hét után ismét újszülöttet hagytak a miskolci kórház inkubátorában

Egy hét után ismét újszülöttet hagytak a miskolci kórház inkubátorában

Egy hét elteltével ismét egészséges újszülöttet találtak Miskolcon a megyei kórház bejáratánál található inkubátorban.

Ezúttal egy kisfiút tettek az inkubátorba, ami hétfőn jelzett, a személyzet azonnal intézkedett.

A gyereket a koraszülött- és újszülött-pathológiai osztályra vitték - írta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház közleményében.

A 48 centiméterrel és 2900 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói az Esti Levente Norbert nevet javasolták.

A kisfiú a vizsgálatok szerint nem sokkal a megtalálása előtt születhetett, és bizonyára nem intézményi körülmények között. Ennek ellenére jól van, egészséges - írták.

Mint ahogy azt korábban is megírta az Origo, május 27-én egy kislányt tettek be az inkubátorba, őt Kis Napsugárnak keresztelték el.A kórház arra is kitért hogy a nők - ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket - az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.


A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kisfiú volt a tizennegyedik újszülött, akit elhelyeztek benne.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - MTI/Lehoczky Péter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.