Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 23. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Egy hetet biztosan csúszik a felújított Virágpiac átadása

Egy hetet biztosan csúszik a felújított Virágpiac átadása

A tér úttestjét húsz millió forintból újítják meg, azt ugyanis a hatalmas buszforgalom teljesen tönkretette.

Az útkezelő korábban azt ígérte, iskolakezdésre már újra a régi vonalon közlekedhetnek a buszok, munka közben azonban több probléma is hátráltatta a szakemberek munkáját.

A pályaszerkezetet már megerősítették, most az új köveket rakják le az úttestre. A jó időben folyamatos a munka, de ez nem volt mindig így. A július 26 - a óta zajló felújításra 20 millió forintot szánt az önkormányzat és a kezdéskor még azt ígérték, iskolakezdésre végeznek is a felújítással. Azzal azonban nem számoltak, hogy bontás közben komoly útalap problémákba ütköznek, ráadásul napokon keresztül az eső miatt kényszerűségből álltak a munkások. Így aztán az előre tervezett augusztus 23 - ai befejezés már biztosan csúszik, az útkezelő tájékoztatásért felelős főmérnöke szerint legalább egy hetet. Vagyis hiába próbálták elkerülni az iskolakezdést a szakemberek, valamennyit biztosan belecsúsznak majd a szeptemberbe. Addig pedig továbbra is kerülnek többek között a 7 - es, a 17 - es és a 23 - as buszok, de az egyes, kettes és 14 - es járatok is más útvonalon közlekednek. Az útkezelő szerint egyébként a mostani beavatkozás hosszú távú megoldást jelent majd a korábbi problémára, vagyis attól semmiképpen sem kell tartani, hogy egy - két éven belül újra fel kell túrni a város egyik legforgalmasabb terét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.