Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Május 10. 13:20, péntek | Belföld

Egy hétig élt párja elszenesedett holtteste mellett a lakásban

Egy hétig élt párja elszenesedett holtteste mellett a lakásban

Hét napon át élettelenül feküdhetett otthonában a salgótarjáni O. Lajos, akinek a háza még április 30-án égett ki. 38 éves élettársa segíthetett volna neki, de inkább végignézte, ahogy meghal. Nem hívta a tűzoltókat, és később is

"Itt mindenki csendes, rendben tartja a portáját, ők voltak a kivételek" - mondta a Borsnak egy férfi, aki ugyanabban a csendes utcában lakik, ahol Lajos és Anikó régóta élt.

Ahogy az Origo is megírta, a házban kigyulladt valami, a bent lévő férfi megpróbált kimenekülni, de csak a folyosóig jutott, ahol összeesett, és meghalt.

Párja látta, hogy mi történt, de nem segített neki. Ő megmenekült.

"A ház tele volt szeméttel, ittak, hangoskodtak. Így meg sem lepődtünk már, amikor furcsa szagokat éreztünk 30-án. Este tíz körül ugyanis úgy éreztük, mintha műanyagot tüzelne valaki. Mi nem láttunk semmit, tüzet sem, de másnap reggel minden furcsán füstös volt. Megkérdeztük, hogy mi történt, de Lajossal nem találkoztunk, csak Anikó támolygott ki. Ő azonban azt mondta, hogy nincs semmi gond, élte tovább az életét" – tette hozzá a szomszéd.

Nemcsak arról van szó, hogy az asszony hallgatott a tűzről, arról is, hogy úgy tett, mintha Lajos még élne.

" Csak az volt a furcsa, hogy nem hallottuk a hangját, de gondoltuk, valamelyik testvérénél lehet. Még mindig kiráz a hideg, ha arra gondolok, hogy mindeközben ott feküdt holtan, az a nő meg járt-kelt felette" – ingatta a fejét szomorúan a férfi.

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Angyal Eszter azt mondta, április 30-án keletkezhetett a tűz, akkor senki nem értesítette a tűzoltókat.

Végül május 7-én jelentek meg, a rendőrök hívták őket. Azonnal elindították az utólagos tűzvizsgálati eljárást, hogy kiderítsék, mi okozta a tűzet, lehetett-e például szándékos gyújtogatás. Egyelőre nem világos, ki telefonált a hatóságoknak, de az tény, hogy az asszonyt, miután egy hétig kerülgette párja elszenesedett holttestét a folyosón, bevitték a kapitányságra. Segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt indult ellene eljárás.

Forrás: origo.hu

Kép: police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk