Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Június 18. 09:04, vasárnap | Életmód

Egy olasz település, ami olyan, mint az internet

Egy olasz település, ami olyan, mint az internet

A 400 lelket számláló kis olaszországi falu megeleveníti az internet főbb szolgáltatásait.

A helyi fontos híreket az utca facebook-os üzenő falán lehet elolvasni, ha képeslapot vagy levelet küldenénk, elég, ha bedobjuk a Gmail jellel ellátott dobozba. Az orvosi rendelőt találóan egy vírusirtóval szimbolizálják, ha pedig randizni mennek ott a Tinder-pad. A bevásárlást pedig az Ebay-en végzik. Ha pedig valamit nem tudunk, elég felkeresni azt az idős hölgyet, akinek a házát a Wikipedia felirattal látták el – ő ugyanis mindent tud (a falubeliekről).

Ezeket végig olvasva az ember azt hinné, egy hipermodern városra gondolnánk, de épp az ellenkezője igaz. A Biancoshock meg akarta mutatni, hogy a felsorolt szolgáltatások egy eldugott kis faluban is jelen vannak, nem is akárhogy!

Így esett a választás az olaszországi Civitacampomaranóra. A faluban a térerő is nagyon gyenge, így nagyon jó kontrasztot állít azzal szemben, hogy a településen minden helyszínt valamilyen internetes szolgáltatással jelöltek. A projekt a web 0.0 nevet kapta.

Nézd meg a településről készült bemutatót:


Képek: Biancoshock

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.