Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Július 16. 10:38, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Egy órára csökkent a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelőn

Egy órára csökkent a várakozási idő a röszkei autópálya-határátkelőn

Négyről egy órára csökkent a várakozási idő azoknak, akik Röszkén az autópályán szeretnének kilépni az országból - közölte a rendőrség hétfőn a honlapján.

A közlemény szerint a hétvégén Röszkén kilépők száma meghaladta a 144 ezret, az országba belépők több mint 51 ezren voltak. A Csongrád megyei határátkelőhelyeket több mint 342 ezer utazó használta a hétvégén.

Egy átlagos nyári napon 15-20 ezer utas veszi igénybe a röszkei autópálya-határátkelőhelyet, a nyári időszakban ez a szám akár 60 ezerre is nőhet. Ezt az utóbbi években Csanádpalota is megközelítette.

A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak kilépő irányban július második fele, amikor hétvégenként jelentős torlódás alakulhat ki az átkelőhelyeken. Augusztus utolsó két hetében pedig már a belépőforgalom lesz erősebb.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette - tették hozzá.

Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom irányába kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe.

Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt is - írták.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével lehet tájékozódni.

Címkék: dugó, határ, röszke

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;