Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Április 06. 11:30, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egy 46 éves győri atléta is nekivág idén a bécsi maratoni futóversenynek

Egy 46 éves győri atléta is nekivág idén a bécsi maratoni futóversenynek

Sorrendben 28. alkalommal állnak rajthoz a hosszútávfutás szerelmesei a Bécs Városi Maratonon. prilis 18-án több mint 30 ezer atléta várja majd a startpisztoly eldördülését, akik k

Az embernek az az érzése, mikor a 46 éves amatőr sportolóval beszélget, hogy egy marslakóval társalog, mert fel sem lehet sorolni azt a rengeteg sportágat, amelybe hobbi szinten belekóstolt. A futással 4 éve foglalkozik komolyabban és 2008-ban teljesítette először a 42.195m-es történelmi távot éppen az osztrák fővárosban. Lajosnak olyannyira megtetszett a maraton, hogy félévvel később már Budapesten is rajthoz állt. Persze nem rekordidőre kell gondolni, első alkalommal 4 óra 2 perc, míg másodszor 3 óra 37 perc alatt ért célba. Csak a miheztartás végett a világrekordot a kétszeres olimpiai bajnok etióp Haile Gebrselassie tartja alig több, mint 2 órás eredménnyel. Az április 18. versenyen ehhez szeretne közelebb kerülni a győri futó.

A hosszútávfutók életében - főleg egy maratoni távnál - mindig kulcskérdés, hogy hogyan kezelik azt az időszakot, amikor eljön az úgynevezett holtpont. Lajos ilyenkor főleg a szeretteire gondol.

Versenyzőkből pedig nem lesz hiány, mert az esemény honlapja szerint, már most többen neveztek az idei maratonra, mint eddig bármikor, hiszen több, mint 30.000-en jelentkeztek. A 46 éves sportember is ott lesz a mezőnyben, aki mintegy másfél hónapja tudatosan készül a versenyre. 10-20 km-es résztávokkal heti négyszer, hogy meglegyen az áhított 3 óra 30 percen belüli egyéni csúcs.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.