Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Július 25. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Egy év múlva vezethetik be a gólvonal-technológiát

Egy év múlva vezethetik be a gólvonal-technológiát

Bár a játékvezetők az idei labdarúgó-világbajnokságon több óriási hibát is elkövettek, a munkájukat megkönnyítő technológia módszerek bevezetésére még legalább egy évig biztos várni kell.

Frank Lampard németek ellen lőtt, meg nem adott találata, valamint Carlos Tévez mexikóiaknak fejelt nyilvánvaló lesgólja után az addig hajthatatlan Sepp Blatter is beadta a derekát, és megígérte, hogy a FIFA megvizsgálja, milyen módon lehetne kiküszöbölni a hasonló játékvezetői hibákat.

A labdarúgás szabályalkotó testülete (IFAB) a héten Cardiffban úgy döntött, hogy az előző szezonban még csak az Európa-ligában alkalmazott négyasszisztenses rendszert a mostani idénytől a Bajnokok Ligájában is bevezeti. A gólvonal-technológia segítségül hívásáról októberben tárgyalnak majd a szabályalkotók, de végleges döntést csak a jövő márciusi kongresszuson hozhatnak. Az újításokat pedig - ha megszavazzák azokat - leghamarabb jövő júliusban alkalmazhatják tétmérkőzésen.

„Ha meg is egyezünk a technológiai újításokról, azok bevezetését csak az éves közgyűlésen, márciusban hagyhatjuk jóvá - nyilatkozta Raymond Kennedy, az Északír Labdarúgó-szövetség (IFA) elnöke. - Ezt követően is azonban leghamarabb júliusban alkalmazhatjuk az új szabályokat."

Az IFA küldöttei egyébként 2010 elején a gólvonal-technológia ellen szavaztak. Kennedy a maga részéről még mindig kicsit szkeptikus az újításokkal kapcsolatban. Elmondása szerint ők csak azon eseteknél hívnák segítségül a technikát, amikor azt kell megállapítani, hogy a labda átment-e a gólvonalon teljes terjedelmével vagy sem.

„Attól félek, hogy ha megszavazunk egy dolgot, akkor azt több másik is követi majd, így a tizenegyesek és leshelyzetek videó segítségével történő megítélése" - jelezte Kennedy, hogy ő a maga részéről nem menne el eddig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.