Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. November 13. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: Sensation PR

Egy fa élete

Egy fa élete

2010. november 10-én Budapest és Miskolc után a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola látta vendégül az „Egy fa élete” elnevezésű országos környezettudatos rendezvénysorozatot. Az eseményen a program nagykövetei, Karafiáth Orsolya

2010 őszén Budapesten, Miskolcon, Győrben, Szegeden és Pécsett faültetéssel támogat oktatási intézményeket az Oriflame Magyarország, azzal a céllal, hogy a tanulók és pedagógusok számára élhetőbb, egészségesebb környezetet teremtsen. Emellett 2010. november végén „Egy fa élete” címmel országos irodalmi- és rajzpályázatot hirdet az általános és középiskolás diákok részére, hogy művészetek segítségével hívja fel a gyerekek, tanárok, szülők és a nagyközönség figyelmét a környezet megóvásának és hosszú távon való megőrzésének a fontosságára.

Az „Egy fa élete” rendezvénysorozat budapesti állomásán, a Hunyadi Mátyás Általános Iskolában díszalmával és díszcseresznyével, a miskolci Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskolában madárberkenye fával, míg Győrben nyírfa ültetésével tették otthonosabbá az iskola kertjét. A rendezvényen a program nagyköveteinek közreműködésével az iskola igazgatója és a tanulók megalkották a fáról szóló közös meséjüket.

Jámbor László a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatója az esemény kapcsán elmondta: „Ökoiskola révén, különösen örülünk annak, hogy az Oriflame Magyarország a mi iskolánkat választotta az országos rendezvénysorozat egyik helyszínéül. Évek óta nagy figyelmet fordítunk a környezet megóvására, szelektíven gyűjtjük a szemetet az iskola területén. A most kapott nyírfa mindig emlékeztetni fog minket erre a napra, és örömmel veszünk majd részt a fát adományozó Oriflame Magyarország irodalmi- és rajzpályázatán, melynek témája egy fa élete.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.