Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2010. Március 06. 06:42, szombat | Kék hírek
Forrás: HírTV

Egy férfi és három nő esett neki az intézkedő rendőröknek

Egy férfi és három nő esett neki az intézkedő rendőröknek

Taktaszadán csütörtök este verekedéshez riasztott rendőröket támadtak meg. Az elkövetők előbb szidalmazták, majd rugdosni és ütlegelni kezdték őket – közölte a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság.

Este fél tíz körül a Szerencsi Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés szerint Taktaszada egyik utcáján többen kiabáltak és verekedtek. A kiérkező két járőr a verekedés egyik sértettjének a lakásán adatgyűjtésbe kezdett, ám ekkor megjelentek a bántalmazók.

A belépőket a rendőrök távozásra szólították fel, akik előbb csak szóban, majd tettleg is agresszívan léptek fel az egyenruhásokkal szemben. A négyfős társaság, melyben nők is voltak, az intézkedő rendőröket trágár szavak kíséretében rugdosni kezdte, a járőrök kabátját rángatták, 11 ezer forintos láthatósági mellényüket elszakították. Az erősítést kérő járőrök egyike a bántalmazás során nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb hámsérülést szenvedett.

A járőrök, látván, hogy itt nem két ember között kell rendet tenni, azonnal erősítést hívtak - számolt be a részletekről az MNO-nak a megyei kapitányság sajtóreferense. Egyedné Novodomszki Éva szerint rendőreik fel vannak készülve az ilyen helyzetek kezelésére. Szadára végül a szerencsi kapitányságról érkezett erősítés. A miskolci bevetési alosztályt nem kellett riadóztatni, a szerencsi járőrök megoldották a problémát.

A rendőrség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt egy 34 éves taktaszadai férfival és három női hozzátartozójával szemben kezdeményezett eljárást a Miskolci Nyomozó Ügyészségen. Az elkövetők a törvény szerint kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

A rendőrség tájékoztatása szerint tavaly 31 alkalommal támadtak rendőrökre a megyében, idén eddig már kilenc esetben.

(Police.hu, MNO)


Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 12:01, csütörtök | Kék hírek

Egy pofon buktatta le a drogdílert

A rendőrök bejelentés alapján mentek ki egy kőbányai lakáshoz, amiről aztán felmerült, hogy drogtanyaként üzemel.

2022. Augusztus 11. 07:00, csütörtök | Kék hírek

Börtönbüntetést kapott a közúti balesetet okozó embercsempész

Nem jogerősen két év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték azt az embercsempészt, aki június közepén tizenegy, az országhatárt előzőleg illegálisan átlépő külföldi állampolgárt akart az osztrák határhoz szállítani,

2022. Augusztus 10. 17:08, szerda | Kék hírek

Balhézó vendég késelte meg a biztonsági őrt a vásárosnaményi szórakozóhelyen

Testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vették.

2022. Augusztus 10. 08:02, szerda | Kék hírek

Erdőben termesztette a marihuánát, lebukott

A rendőrök kábítószer birtoklása miatt indítottak eljárást egy pécsi férfi ellen.