Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. November 20. 07:21, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Egy hatalmas lehetőség Győr számára

Egy hatalmas lehetőség Győr számára

Pályaválasztási központot nyit a győri önkormányzat, hogy legyen elég szakember a térségben elindult beruházásokhoz. Az Audi szeptember végén jelentette be a gyár bővítését, amellyel 15 ezer új munkahelyet teremthet.

A jelentős járműipari fejlesztések miatt nemcsak az általános iskolás, de az idősebb korosztály is lát fantáziát az autódiagnosztikai, vagy a mechatronikai szakma elsajátításában.

Az Audi-gyár bővítése új perspektívát jelent a hiányszakmákra korábban kevésbé jelentkező fiataloknak is. A német cég minőségi szakemberekre számít, ezért az oktatást is támogatja.

- Tárgyi segítséget adnak és fejlesztési támogatásokat, amiből meg tudjuk vásárolni azokat az eszközöket, amelyek nélkül ezeket a magas technológiai igényű szakterületeket nem lehetne oktatni - mondta a hírTV-nek Rákóczi Tibor, a Lukács Sándor Gépipari Szakközépiskola igazgatója.

A győri önkormányzat decemberben az országban elsőként pályaválasztási központot nyit, ahol elsősorban a fiataloknak akarnak tanácsot adni ahhoz, hogy tehetségük alapján melyik szakma felé érdemes orientálódniuk.

- Gyermekpszichológus, illetve további szakemberek bevonásával a szülők és gyermekeik minden olyan információt megkapnak, amellyel felmérhetik a gyermek képességeit, reálisan dönthetnek. Ez egy hatalmas lehetőség Győr számára - jelentette ki a polgármesteri hivatal oktatási osztályvezetője.

Gazdasági szakemberek szerint ahhoz, hogy a térség és az ország az új beruházások előnyeit maximálisan élvezhesse, a korábbinál átgondoltabb és koncentráltabb humánerőforrás-politikára lesz szükség. Győrben ezért a cél a minőségi szakemberképzés további erősítése. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül

2024. Július 28. 11:01, vasárnap | Belföld

Tusványos - Orbán Viktor: ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban

Megkezdődött egy békepárti \"erjedés\" és ha Európa nem hagy fel háborúpárti álláspontjával, magára marad ebben a háborúban

2024. Július 28. 10:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett