Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2010. Szeptember 09. 14:25, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Egy hétig igényelhető még a diákhitel

Egy hétig igényelhető még a diákhitel

Még egy hétig, szeptember 15-ig igényelhető ebben a tanévben a diákhitel azon felsőoktatásban tanulók számára, akik eddig nem kértek diákhitelt, de már az első kifizetési napon, október 15-én pénzhez szeretnének jutni. Az állami finan

Az októberi kifizetéshez szeptember 15-ig kell leadni az igényléseket a kijelölt postahivatalokban vagy a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban. Az igénylőknek addig be is kell iratkozniuk tanintézetükbe, hiszen a jogszabály szerint diákhitelt csak beiratkozott hallgató kaphat.


Akik korábban már kaptak diákhitelt, azoknak nem kell azt újra igényelniük, viszont az októberi folyósítás érdekében nekik is be kell iratkozniuk szeptember közepéig. Emellett az esetleges módosítási igényeket, adatváltozásokat haladéktalanul be kell jelenteniük a http://www.diakhitel.hu/ honlapról letölthető nyomtatványokon.


A költségtérítéses hallgatók beiratkozását könnyíti meg az úgynevezett engedményezési eljárás, amelyet már 29 tanintézményben igénybe lehet venni. Az engedményezés értelmében a hallgatók közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják diákhitelükből a megállapodásban rögzített összeget. Így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést.


A diákhitelt felsőfokú tanulmányai alatt, 40 éves koráig bárki igénybe veheti. Nincs hitelbírálat, a törlesztést pedig csak a tanulmányok befejezése után, negyedéves türelmi idő elteltével kell megkezdeni.


(http://www.edupress.hu/)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 15:03, péntek | Belföld

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását

Megkezdték a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását pénteken a Nemzeti Választási Irodában (NVI).

2024. Június 14. 09:56, péntek | Belföld

Orbán Viktor: a magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson

A magyar kormány a legnagyobb megerősítést kapta a választáson, a magyar emberek a békére szavaztak, és ez döntő érv volt a NATO-főtitkárral folytatott tárgyaláson

2024. Június 14. 09:55, péntek | Belföld

Az idén is meghirdették az év családbarát vállalata pályázatot

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az idén is meghirdette az év családbarát vállalata pályázatot.

2024. Június 14. 07:36, péntek | Belföld

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi Karácsony Gergely

A főpolgármester-választás megismétlését kezdeményezi a főváros egész területén Karácsony Gergely.