Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 25. 14:33, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Egy hétig tart a Pécsi Táncmaraton

Egy hétig tart a Pécsi Táncmaraton

Öt külföldi néptáncegyüttes, valamint pécsi és veszprémi fiatalok közreműködésével zajlik a Pécsi Táncmaraton a jövő héten. A történelmi belvárost és a megújult tereket hétfőtől muzsikaszó tölti majd be, és bárki kedvére be

A Pécsi Táncmaraton egy héten át folyamatosan mutatja be az európai folklór értékeit a kulturális fővárosban. A rendezvényre érkező finn, török, litván, bolgár és erdélyi táncosok délelőttönként iskolákban, délutánonként pedig az utcákon és tereken szerepelnek majd, és várhatóan megmozgatják a közönséget is. Három este pedig pécsi fiatalokkal kiegészülve adnak műsort a Jókai téren.


Az egyhetes fesztivál apropóját a tánc világnapja adja, április 29-én Pécs nemrég megnyitott főterét fiatal táncosok százainak kavalkádja veszi majd birtokba, amikor a „Lánc-tánc" során egy különleges rítus színtere lesz a Széchenyi tér. A bolgár, török és más európai táncok mellett a közönség a hazai folklór felidézéséből is aktívan kiveheti a részét. A világnapon ezenkívül a külföldi táncosok, a Veszprém Táncegyüttes, a Tanac és a nemrég Pécs2010-nagykövetté avatott Mecsek Táncegyüttes ad gálaműsort.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket