Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Június 23. 14:17, szerda | Belföld
Forrás: HírTV

Egy hónapon belül lesz átlátható a Malév

Egy hónapon belül lesz átlátható a Malév

Egy hónapon belül átvilágítják a Malévot és megteszik javaslataikat a nemzeti légitársaság jövőjével kapcsolatban – mondta a Független Hírügynökségnek Márton Attila, a kedden kinevezett, légi közlekedés fejlesztéséért felelős

A fideszes képviselő a Független Hírügynökségnek elmondta: hatáskörébe tartozik majd például a Malév, a HungaroControl és a Budapest Airport (BA) szakmai felügyelete. Ezek közül a legfontosabb feladat a Malév helyzetének felmérése, egy pontos diagnózis elkészítése és ezután egy stratégiai javaslat elkészítése a kormány számára. Márton Attila hozzátette: a következő egy hónapban gazdaságilag átvilágítják a Malévot és pontos egyenleget készítenek a légitársaság adósságairól, terheiről és azok ütemezéséről. Ezek ismeretében lehet aztán arra javaslatot tenni, hogy hogyan, milyen formában és keretek között működjön a jövőben a nemzeti légitársaság.



A miniszteri biztos feladatai közé tartozik majd a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és a légügyi igazgatóság átszervezése és egy teljesen új államigazgatási apparátus felállítása, valamint a hiányzó légügyi rendeletek és szabályozások elkészítése is.



Márton Attila elmondta: csak azért tart december 18-ig a kinevezése, mert a hatályos törvények szerint legfeljebb hat hónapra nevezhető ki egy miniszteri biztos, de ez többször is meghosszabbítható.



FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt