Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Március 24. 06:30, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Egy órára ismét kialszanak a fények

Egy órára ismét kialszanak a fények

Rekordmennyiségű település csatlakozott a Föld Órájához Magyarországon. Öt nappal a világméretű klímaakció előtt már 78 hazai település vállalta, hogy egy órára lekapcsolja a villanyt. Március 27-én, este fél kilenckor a világ t

Hazánkban eddig már 78 település jelezte, hogy kapcsolódik a Föld Órája akcióhoz, tavaly 67 település vett részt az eseményen - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a WWF Magyarország sajtószóvivője. A városok, falvak mellett a magánszemélyek között is egyre népszerűbb a klímaakció, hiszen már 38 ezer elektronikus képeslapot küldtek el a Föld Órája honlapján keresztül. Balogh Alexandra beszélt arról is, hogy ebben az évben a Budai Vár Savoyai teraszán rendezvényre is hívják az érdeklődőket. Miután a meghívott vendégekkel közösen - Kulka János, Szabó Győző és a főváros képviselője - lekapcsolják Budapest fényeit, tűzzsonglőr-bemutatót és közös dobolást is tartanak a sötétben.

Világszerte olyan látványosságok borulnak sötétbe március 27-én este fél kilenckor, mint a római Trevi kút, a pekingi Tiltott Város, a new york-i Empire State Building, vagy a világ legnagyobb épülete, a dubai Burdzs Kalifa. Dél Afrikában, a futball VB helyszínén pedig világító focimeccsel ünneplik a Föld Óráját. A kezdeményezés 2007-ben Ausztráliából, Sydeneyből indult, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire. Akkor 2,2 millióan, egy év múlva világszerte már 50 millióan kapcsolták le a villanyt egy órára.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére