Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. November 05. 14:55, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Egy percre sem tért magához: egy hónap után elhunyt a Győrben kezelt vörösiszap-sérült

Egy percre sem tért magához: egy hónap után elhunyt a Győrben kezelt vörösiszap-sérült

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban meghalt az október 4-i, Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa tizedik halálos áldozata. Az idős embert az iszaptragédia után az ajkai kórházból mentőhelikopterrel vitték Győrbe, ahol heteki

Október közepén úgy tűnt jobban van, kevesebb gyógyszerre volt szüksége, de állapota továbbra is kritikus maradt.
Dr. Jakabos Péter főorvos, Égésplasztikai Osztály, Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr:

"A sérülését követően néhány órával helikopterrel szállították az osztályunkra, már akkor a testfelületének a kétharmadát elérő, meghaladó vegyi égési sérüléssel. Intenzív kezelését kezdtük, azóta is ezt folytattuk, majd műtéti sorozatot végeztünk nála, melynek kapcsán az elhalt bőrt eltávolítottuk, illetve az utolsó műtétnél a saját bőrrel pótoltuk. A kialakult égésbetegség során, ugye ez egy idős, 71-72 éves férfi, szívbeteg, magas vérnyomás betegségben is szenvedett, az égés betegsége során olyan súlyos állapotba került, hogy a műtéti sorozatot, amit folytatni szerettünk volna a javulása érdekében, folytatni nem tudtuk, és a kialakult szeptikus állapot sokkszerű állapothoz vezetett, aminek a következménye volt a ma bekövetkezett halála."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.