Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Április 01. 14:28, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Egy repülőgép alatt töltötte az éjszakát

Egy repülőgép alatt töltötte az éjszakát

A kerítésen átmászva jutott be egy fiatal férfi kedden este a Ferihegyi repülőtérre. A kifelé elcsípett fiatalembert, aki egy repülőgép alatt töltötte az éjszakát, kikérdezése után elengedték a repülőtér őrei - értesült a Havari

Kedd este mászott be a Ferihegyi repülőtérre a Pestlőrinc felé eső oldalon a hátizsákos fiatalember. Anélkül, hogy bárkinek feltűnt volna, keresztülsétált az egyik leszállópályán és több gurulóúton, majd a zuhogó eső elől bebújt egy repülőgép alá, s ott töltötte az éjszakát. Reggel találkoztak csak vele a repülőtér őrei, mikor az egyik kapun ki akart menni. Akkor is csak azért állították meg, mert nem használta a beléptetőkártyát, amely nem is volt neki.



A 19 éves fiatalembert kikérdezték, mire ő elmondta, hogy a reptéren töltötte az éjszakát. A zavartan viselkedő embert végül elengedték. Adatait ugyan megpróbálták felvenni, de többször is más lakcímet mondott az őröknek. A repülés biztonságát súlyosan érintő esettel összefüggésben derült ki, hogy a repülőtér kerítésének jelzőrendszere évek óta nem működik egyes szakaszokon, a fiatalember ezt - vélhetően szándékosság nélkül - kihasználva mászott be a reptérre. Kérdéses azonban, miként juthatott észrevétlenül a jemeni kormánygép közelébe, mely alatt aztán meghúzta magát, hiszen az ahhoz hasonló, a biztonsági zónában parkoló gépeket elvileg fokozottan őrzik.



Rosszindulatú feltételezések szerint az őrség figyelmetlenségében közrejátszhatott a zuhogó esőn kívül az is, hogy a Bayern-Manchester futballmeccset közvetítették aznap este a tévében. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság csak az eset teljes kivizsgálása után ad tájékoztatást az ügyben. A Budapest Airport kommunikációs igazgatóságán nem kívánták kommentálni az esetet, mivel nem tudnak róla.

HavariaPress

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.