Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Február 26. 06:29, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Egyelőre nincs tbc-járvány Faddon

Egyelőre nincs tbc-járvány Faddon

Kötelező tüdőszűrést rendelt el február 25-től Faddon az ÁNTSZ. A vizsgálaton valamennyi 14 évesnél idősebb lakónak részt kell vennie. A szűrést azért rendelték el, mert január végén egy helybéli nőről kiderült, hogy tbc-s. Az as

A polgármesteri hivatal dolgozói már átestek a szűrésen, az eredmény valamennyi esetben negatív volt. A fertőzés gyanújával kezelt gyerekek a helyi iskolába, illetve óvodába jártak, de egyik intézményt sem kellett bezárni. Január vége óta nem regisztráltak újabb megbetegedést.

A kötelező szűrés február 25-től március 9-ig tart és ingyenes. Azért csak a most kezdik el, mert megbetegedés esetén idő kell ahhoz, amíg a röntgenképen fel lehet fedezni a betegség jeleit. Az ÁNTSZ járványt nem jelentett be Faddon, ezt csak 25 megbetegedés esetén tennék meg.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére