Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. Március 25. 07:52, csütörtök | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Egyetemi Napok Győrött 2010-ben

Egyetemi Napok Győrött 2010-ben

A több évtizedes hagyományok mellett az újdonságok jellemzik a győri egyetem SZE Napok 2010 rendezvény-sorozatának programjait. prilis 10-től, szombattól 14-ig, szerdáig a komoly, a szórakozta

A győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Hallgatói nkormányzata, a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület ezúttal is Győr városával közösen, egyeztetetten szervezte és ajánlja az öt nap rendezvényeit - mondta el Ulrichné Papp Euridiké főszervező. A fő helyszín most is a "Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klub (9026 Győr, Kálóczy tér 6.) lesz.

A nyitóprogram immár hagyományosan a CAMPUS Kupa lesz április 10-én, szombaton. A 8 órakor kezdődő ügyességi és szlalomverseny helyszíne most az ETO Park, s óránként ingyenes buszjáratok viszik oda a kampuszról az egyetemistákat. A győri egyetem Formula Student SZEngine motorfejlesztői és a társcsapat, a Bécsi Műszaki Egyetem csapata közös kiállításon mutatkoznak be. prilis 11-én, vasárnap élő koncertek és zenei műsorok várják az érdeklődőket. prilis 12-én, hétfőn 10 órától dr. Gardó Sándor szülész-nőgyógyász professzor, egyetemi tanár a szexualitás zavarairól tart előadást, majd elkezdődik a 24 órás palacsintasütés. A cél az eddigi rekord, a 10 ezer darabnál több palacsinta elkészítése. A Karrier és élettanácsadás program keretében a céltudatosság és a tapasztalatszerzés fontosságáról Rónaszéki Balázs, az AUDI Hungaria Motor Kft. HR munkatársa 14 órától tart tájékoztatót.

prilis 13-án, kedden 13 órakor indul a nagy hagyományú püspökerdei futás. A rajtvonalnál és a célnál a rektorral az élen több egyetemi vezetőt is láthatnak az előzetes hírek szerint a versenyzők. A Civil Esélyenlőségi Programok 10 órától 16 óráig a VIP teremben várják az érdeklődőket. A hallgatók a hátrányos helyzetben élő, gyakran előítéletekkel, sztereotípiákkal küszködő emberek problémáit ismerhetik meg. A Modern Amatőr Színjátszó Egyetemi Kör 15.30 órakor a Bridge" Győri Egyetemi Hallgatói-Oktatói Klubban Tasnádi István: Finito című művét adja elő.

prilis 14-én, szerdán a Varga Tibor Zeneművészeti Intézet vezető oktató - Alszászy Gábor (zongora), dr. Kecskés Mónika (orgona), Déri György (gordonka), Kalló Zsolt (hegedű), Markovics Erika (ének) zenei koncertre várják az egyetem hallgatóit a Kossuth utcai hangversenyterembe.

A testedzés szokásos színterein tartandó színes sportprogramok - rugóláb torna, asztalitenisz, tollaslabda, sakk, streetball, maratoni aerobic, íjászat, hip-hop, lábtenisz, paintball, lépcsőfutás, foci, squas, falmászás - mellett a rendezvény-sorozat napjain az egyetemi étteremben újra hallható lesz a hallgatói közreműködéssel szervezett Jó ebédhez szól a nóta" műsor.

A jelentős kedvezményt adó heti karszalagot diákigazolvánnyal vagy Győr kártyával a kampuszon, az info házba 3.900 Ft-ért már ezekben a napokban, de csak március 31-ig vásárolhatják meg az érdeklődők. A karszalag ára bónusz programokat, például a Dumaszínház előadását, több filmvetítést és a bográcspartyn való részvétel lehetőségét is tartalmazza.

A részletes program a www.gyeke.szeportal.hu címen naprakészen olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.