Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. Február 21. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Egyeztetés a kilakoltatási moratóriumról

Egyeztetés a kilakoltatási moratóriumról

Már folyik a szakértői egyeztetés arról, hogy a kormány meddig és milyen feltételekkel hosszabbítsa meg a kilakoltatási moratóriumot. Szinte bizonyos, hogy az új szabályok mindenképpen oltalmaznák a devizahiteleseket. Szakértők szerint eg


Egyeztet a szakértőkkel az április 15-én lejáró kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium – értesült a Magyar Nemzet. Információik szerint a tárcánál már körvonalazódik a tiltás megnyújtásáról szóló jogszabály-módosítás. Végleges döntés még nem született, így jelenleg nem tudható, meddig akadályoznák meg az adósok utcára kerülését. Az ugyanakkor valószínű, hogy a meghosszabbodó kilakoltatási moratórium nem lesz általános.

Tartozás miatt jelenleg senkit nem lehet az otthonából elküldeni, a szabályok tehát azonos módon védik a devizahiteleseket, a közműtartozást felhalmozókat és a más típusú adóssággal küszködőket. Ez – a lap értesülései szerint – a jövőben megváltozhat. A moratórium a lakáshiteleseket szinte biztosan oltalmazza majd, vagyis az érintetteket továbbra sem fenyegetné az utcára kerülés veszélye – részletek a Magyar Nemzet hétfői számában. (rá)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.