Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. December 05. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Egygólos veszprémi vereség Hamburgban

Egygólos veszprémi vereség Hamburgban

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjában az MKB Veszprém a német Hamburghoz látogatott. Mocsai Lajos csapata az első félidőt követően kétgólos hátrányba került, majd a második félidő közepén mínusz hétről kapaszkodott fel.

A nem teljesen egészséges Eklemovics Nikola társaival együtt kifutott a kezdéshez, így egyedül Dejan Perics volt a veszprémiek hiányzója. A kapuban természetesen Fazekas Nándor kezdett, a mérkőzést spanyol bírópáros vezette. Az első támadás lehetősége a házigazdáké volt.

1. FÉLIDŐ

Nagy taktikai csata dúlt a pályán, így nem az iram dominált, hanem a küzdelem és a védekezés. Mindkét csapat higgadtan kereste a biztos lehetőségeket, kevés rizikót vállaltak a felek. Fazekas Nándor volt az első percek veszprémi főszereplője, több bravúrt is bemutatott, mielőtt elindult volna a gólgyártás. Szerencsére a teljesítményéből utána sem vett alább.

A Hamburg 6–5-ös vezetés után újabb két találattal meglépni látszott, de a bátran vállalkozó Mirsad Terzic vezérletével egyenlített a Veszprém. Marko Vujin mezőnyből nem tudta elkapni a fonalat, és a helyére érkező Pérez Carlos sem tudott segíteni. A végén már a többnyire védőfeladatokkal megbízott Laluska Balázs is támadhatott jobbátlövőként.

Szélről hatástalan volt a Veszprém, rendezetlen hazai védelem ellen is csupán néhány támadást vezethetett. Császár Gábor jól irányított, de kapura nem tudott veszélyesen játszani, míg a hazai háló előtt Johannes Bitter is nagyszerűen védett. A szünetben kétgólos volt a hamburgi előny. Az első félidőben döntően a gyors és sok mozgásra épülő kemény, ám kifejezetten sportszerű védekezésé volt a főszerep. Meg a remeklő kapusoké. A Veszprém tartotta a lépést, izgalmasnak, és ami lényegesebb, teljesen nyíltnak ígérkezett a második felvonás. (13–11)

2. FÉLIDŐ

Lendületesebb játékot hozott a második harminc perc, ebben erősen közrejátszott, hogy a fáradó védők koncentrációja kihagyott. Fazekas adós maradt a ziccerek megfogásával, így a bátran vállalkozó, kiválóan átlövő Pascal Hens, valamint a rendre üresbe mozgó Bertrand Gille vezérletével a 41. percre hétgólos előnyhöz jutottak a házigazdák. (21–14) Mocsai Lajos időkéréssel rendezte a sorokat, és megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat, ami a világ talán legjobb klubjának otthonában majdnem lehetetlen küldetésnek látszott.

A pihent Nagy Kornél és Gulyás Péter viszont bátran vállalkozott, Fazekas ismét hozta a védéseket, előtte a fal pedig ismét kiválóan dolgozott. Lényegében Hens volt az egyedüli hazai játékos, akit nem sikerült semlegesíteniük. A hajrá így váratlanul nyílt lett a nagyon küzdő Veszprémnek köszönhetően, de a házigazdák rutinja sokat számított, valamint az, hogy a hajrában kétszer is emberhátrányba kerültek a vendégek. (27–26)

A találkozó krónikájához tartozik, hogy pályakarbantartás miatt – feljött a borítás – kétszer is perceken át állt a játék. Azt se felejtsük, hogy a Veszprém jött ki jobban az oda-vissza csatából, miután hazai pályán három góllal (33–30) győzött a német gigász ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

2024. Július 17. 07:51, szerda | Sport

BL-selejtező - Walesi ellenfél vár a Ferencvárosra

A The New Saints lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.