Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 13. 14:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Neckermann Utazási Iroda

Egyiptom a piramisok, fáraók és a gyönyörű Vörös-tenger földje

Egyiptom a piramisok, fáraók és a gyönyörű Vörös-tenger földje

Egyiptomi utazásuk során megismerhetik a világ egyik legvarázslatosabb országát. Lenyűgöző építészeti emlékek tanúskodnak a Nílus menti ország több ezer éves történelméről és egyedülálló kultúrájáról, melyek minden idelátoga

Egy körutazás alkalmával megismerhetik a lenyűgöző templomokat és egyedülálló piramisokat, egy nílusi hajóút során Kleopátra nyomán haladva gyönyörködhetnek a tájban, vagy megcsodálhatják a napkeltét Abu Szimbel temploma felett.
Merüljenek el az élmények világában ebben a csodálatos országban, látogassanak el a Királyok Völgyében található, titokzatos sírkamrákhoz, vagy vegyenek részt egy tradicionális „souk”, egy labirintusszerűen kialakított piac színes forgatagában, ahol alkudozás közben közelről érezhetik a kelet hangulatát!

Pihenjék ki a fáradalmakat a Vörös-tenger partján található, álomszép strandok egyikén, ahol türkizkék víz és aranyszínű homok kínál tökéletes kikapcsolódást! A kellemes klíma és a minőségi wellness-központok biztosan kizökkentik majd Önöket a szürke hétköznapokból.

Függetlenül attól, hogy mennyi időt töltenek a Nílus termékeny partjai és a hosszú, homokos strandok között, Egyiptom egészen biztosan egy életre szóló élményt nyújt Önöknek.

Egyiptom varázsa nem csak 5000 éves történelmében rejlik, kiváló búvárkodási lehetőségeket is kínál. A Vörös-tengerben élő, sokszínű, változatos állat- és növényvilág nem hagy kívánnivalót maga után. Kezdők és haladók számára egyaránt fantasztikus élményt jelent a színes korallzátonyok, halrajok, szirti cápák és delfinek valamint hajóroncsok látványa.

HURGHADA
A Vörös-tenger hőmérséklete miatt egész évben fürdésre alkalmas, türkizkék, kristálytiszta vize páratlan szépségű víz alatti világot rejt. A napfürdőzés és a vízi sportok szerelmesei számára egyaránt kitűnő választás.
Hurghada kávézói, bárjai, éttermei és üzletei változatos kikapcsolódási lehetőségeket kínálnak egy strandolással vagy kirándulással töltött nap után.

MAKADI BAY
Makadi Bay álomszép öble kb. 35 km-re délre fekszik Hurghadától. Az utóbbi években egyre kedveltebb üdülőhely lett. Hosszú, világos, homokos strandjai kitűnő feltételeket biztosítanak hoszszabb sétákhoz, de a búvárok és a szörfösök is megfelelő feltételeket találnak itt.

SHARM EL SHEIKH
Sharm el Sheikh a Sínai-félsziget déli részén fekszik, a kristálytiszta vizű Aquabai-öbölben. A sziklás partszakaszok között gyönyörű, homokos öblök húzódnak. Az álomszép búvárterületek egymást érik a part mentén.
Az ismert Na’ama Bay öböl a Sínai-félsziget turisztikai központja. 4 km hosszú tengerparti sétánya kellemes kikapcsolódást ígér. A sétálóutcában főként esténként számos üzlet, kávézó, bár és étterem kínál színes, nyüzsgő szórakozást. Sharm el Sheikh-en napjainkban is felfedezhető az eredeti egyiptomi hangulat. A helyiek együtt alkudoznak a bazárban, vagy vízipipáznak egy kávézóban.
Sharks Bay szintén kedvelt a búvárkodás szerelmeseinek körében. Sziklás tengerpartot, kristálytiszta vizet és gyönyörű merülőhelyeket is találunk itt.
Nabq üdülőterület, mely Na’ama Bay-től északra fekszik, a varázslatos víz alatti világon túl hosszú, lassan mélyülő, homokos strandjával vonzza az idelátogatókat.
Ras Um el Sid a világítótorony közelében fekszik. Gyönyörű, de viszonylag kicsi, sziklákkal körülölelt strandja igen kedvelt a látogatók körében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.