Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. November 20. 11:01, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Egymillió dollárnyi aranyat felejtettek egy repülőn!

Egymillió dollárnyi aranyat felejtettek egy repülőn!

Összesen egymillió dollárnál (220 millió forintnál) is többet érő, gazdátlan aranyrudakat talált a takarítószemélyzet Indiában, egy repülőgép fedélzetén.

A Jet Airways légitársaság gépe több nemzetközi repülést követően a kelet-indiai Patna városából Kolkata (korábban Calcutta) repülőterén szállt le, ahol útja végeztével rutinszerűen átvizsgálták. A 24 aranyrudat a mellékhelyiségben találták meg, két táskában. Az arany egykilós rudakban van, és összesen 70 millió rúpia a becsült piaci értéke. A csomagot eddig senki sem kereste - közölték a repülőtéri hatóságok szerdán.
Indiában - amely Kína mellett a világ legnagyobb aranyfogyasztója - virágzik az aranycsempészet azóta, hogy a hatóságok az év elején az importvámok megháromszorozásáról döntöttek, így próbálva visszafogni a keresletet.

Fotó: illusztráció

Címkék: arany, repülő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?