Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Szeptember 14. 18:02, szombat | Külföld
Forrás: mti

Egymillió elektromos autó értékesítését tervezi Európában a Ford 2022-re

Egymillió elektromos autó értékesítését tervezi Európában a Ford 2022-re

A Ford 2022-re egymillió új elektromos autó értékesítését tervezi Európában, ez a szám akkorra meghaladhatja a benzines és dízel üzemű járművek eladását.

A gyártó pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az elektromos hajtás egyre elfogadottabbnak számít, a Ford pedig arra törekszik, hogy minden eddiginél egyszerűbbé tegye az átváltást az elektromos hajtásra, és azzal számolnak, hogy a személyautók többségét 2022 végére már elektromosság hajtja.

Az amerikai gyártó idén jelentette be, hogy ezentúl minden új személyautójához kínál majd valamilyen elektromos opciót, az ezzel kapcsolatos első terveit az amszterdami Go Electric rendezvényen tette közzé. A vállalat most a frankfurti autószalonon állítja ki elektromos hajtású autóit.

A társaság az elektromos autók gyártása mellett hat piacvezető áramszolgáltatóval köt szerződést Európában a fali töltőberendezések felszerelésére és a zöld energiatarifákra, hogy a vásárlók gyorsabban és olcsóbban tölthessék fel autóik akkumulátorát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.