Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2014. Augusztus 11. 05:00, hétfő | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre népszerűbb a biciklizés a társkeresők körében is

Egyre népszerűbb a biciklizés a társkeresők körében is

„Közel huszonötezer olyan társkereső keresi a párját éppen ezekben a napokban is, akik sportolási céllal rendszeresen kerékpároznak” – árulta el a legfrissebb statisztikai adatokat Móczár Rudolf, a Randivonalat üzemeltető Dating Central Europe Zrt. marketingigazgatója.

„Emellett legutóbbi kutatásaink is azt mutatják, hogy közel 20 százalék már azoknak a társkeresőknek az aránya, akik a biciklit jelölik meg legkedveltebb közlekedési eszközüknek, tehát nem csak sportolásra, hanem rendszeres közlekedésre is szívesen használják kerékpárjukat.”

Az Eurobarométer legfrissebb adatai szerint Magyarország a 4. helyen áll Európában rendszeres kerékpárhasználat tekintetében – csupán Hollandia, Dánia és Finnország előzi meg, olvasható a Magyar Kerékpárosklub június végén kiadott közleményében. Az alföldi nagyarányú kerékpárhasználat mellett újabban már Budapesten is egyre elterjedtebb ez a közlekedési mód: a Kerékpárosklub felmérése azt mutatja, az elmúlt év során a fővárosi válaszadók 17%-a közlekedett kerékpárral 2 hét alatt legalább egyszer.

A Randivonal felismerte ezt a trendet és új fejlesztésével a kerékpárral közlekedőknek igyekszik kedvében járni. Az online párkeresők, ha szeretnék, mostantól kedvenc közlekedési eszközük alapján is tudnak a regisztráltak között böngészni, melynek eredményeként – a Randivonal szándéka szerint - könnyebben tudnak majd egymásra találni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.