Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Július 20. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre népszerűbbek a hosszú távú fogamzásgátlók

Egyre népszerűbbek a hosszú távú fogamzásgátlók

Egyre gyakrabban alkalmaznak olyan hosszútávú fogamzásgátlókat az amerikai nők, mint a méhen belüli eszközök, miközben a hormonális fogamzásgátlók használata némileg csökkent - írja a Fox News.

Hat év alatt 2,4-ről 8,5 százalékra emelkedett azoknak az amerikai nőknek az aránya, akik hosszú távú megoldást választanak a teherbeesés elkerülése érdekében. Az első szexuális együttlétre átlagosan 17 éves korukban kerül sor a fiataloknak, s az első szüléskor a nők átlagéletkora 25 év. Lawrence Finer, a tanulmány szerzője szerint túl hosszú az az időtartam, ami alatt a nők a nem kívánt terhesség kockázatának teszik ki magukat - hosszú távú fogamzásgátlás ugyanakkor eredményes megoldás lehet.

A kutatás keretében 15 és 44 év közötti nők önértékelésen alapuló adatait elemezték. Azok a 25 és 39 év közötti nők, akiknek már legalább egy gyereke van, gyakrabban használnak hosszútávú fogamzásgátló módszert, mint azok, akiknek még nincsen gyereke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.