Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. Július 20. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre népszerűbbek a hosszú távú fogamzásgátlók

Egyre népszerűbbek a hosszú távú fogamzásgátlók

Egyre gyakrabban alkalmaznak olyan hosszútávú fogamzásgátlókat az amerikai nők, mint a méhen belüli eszközök, miközben a hormonális fogamzásgátlók használata némileg csökkent - írja a Fox News.

Hat év alatt 2,4-ről 8,5 százalékra emelkedett azoknak az amerikai nőknek az aránya, akik hosszú távú megoldást választanak a teherbeesés elkerülése érdekében. Az első szexuális együttlétre átlagosan 17 éves korukban kerül sor a fiataloknak, s az első szüléskor a nők átlagéletkora 25 év. Lawrence Finer, a tanulmány szerzője szerint túl hosszú az az időtartam, ami alatt a nők a nem kívánt terhesség kockázatának teszik ki magukat - hosszú távú fogamzásgátlás ugyanakkor eredményes megoldás lehet.

A kutatás keretében 15 és 44 év közötti nők önértékelésen alapuló adatait elemezték. Azok a 25 és 39 év közötti nők, akiknek már legalább egy gyereke van, gyakrabban használnak hosszútávú fogamzásgátló módszert, mint azok, akiknek még nincsen gyereke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Életmód

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szankon elhunyt kézbesítőt

A Magyar Posta saját halottjának tekinti a Szank településen elhunyt kézbesítőt, akit munkavégzés közben rovarcsípés ért, és a fellépő allergiás reakció következtében meghalt - közölte a Magyar Posta Zrt. pénteken az MTI-vel.

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt