Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Szeptember 01. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Egyre rosszabb a parlaghelyzet - Győrben is magas a pollenkoncentráció

Egyre rosszabb a parlaghelyzet - Győrben is magas a pollenkoncentráció

A múlt héten országszerte erősen megemelkedett a pollenterhelés, főleg pénteken, szombaton mértek kiugró napi értékeket. A pollenkoncentráció Győrben is elérte a nagyon magas szintet, mely már erős tüneteket okoz.

Városunkban a gombafélék allergén elemei is nagy mennyiségben vannak jelen a levegőben, emellett az üröm, és csalánfélék pollenszórása is jelentős.

A térkép szerint csak az ország dél-keleti csücskében, továbbá Tatabánya és Salgótarján környezetében van bordó, azaz harmadfokú riasztás. Ez még szintén nagyon magas pollenkoncentrációt jelent, ami minden allergiásnál heves tüneteket okoz.

Ezért a parlagfűre érzékenyeknek azt ajánlják, hogy napközben csukják be az ablakokat, éjjel szellőztessenek és vegyék be gyógyszereiket.

A facebook-oldal szerint a pollenterhelés múlt szombaton érte el csúcsát, ekkor a parlagfű pollenkoncentrációja az országban mindenhol elérte a nagyon magas szintet.

A pollenjelentés folyamatosan nyomon követhető az Országos Környezet-egészségügyi Intézet honlapján (oki.wesper.hu) és az ÁNTSZ weblapján, valamint a tisztiorvos facebook-oldalon (http://www.facebook.com/tisztiorvos).

Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos korábban azt mondta: a magyarok 25-30 százaléka allergiás, 1,5-2 millió ember pedig kifejezetten a parlagfűre érzékeny.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.