Városlista
2022. szeptember 25, vasárnap - Eufrozina

Hírek

2011. November 20. 14:54, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egy amerikai felmérés szerint egyre több olyan gyermek születik az Egyesült Államokban, akik már világra jövetelkor gyógyszerfüggőségben szenvednek.

Ennek oka, hogy egyre több nő válik függővé vényköteles gyógyszerektől. Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról.

Bár országos szinten pontos számokat nem lehet tudni, a tudósok úgy vélik, az Egyesült Államokban néhány év alatt két-háromszorosára nőtt a gyógyszerfüggőséggel születő gyermekek aránya. A kutatás szerint a helyzet Florida államban a legsúlyosabb, mivel ott található az illegális-gyógyszerkereskedelem központja. A USA Today beszámolója szerint míg Florida államban 2006-ban 354 gyógyszerfüggő gyermek született, addig 2010-ben már 1374.

Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról - mondta Zacher Gábor toxikológus, aki szerint egyre kevesebb a kábítószert használó kismamák száma. Az altató- és nyugtatószereket szedő terhes nők számáról is csak becsült adatok vannak. Összesen 30-40 ezer lehet a függők száma, akik közül természetesen nem mindenki nő és gyermekvállaló - tájékoztatott az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 25. 07:06, vasárnap | Belföld

Golyóstollal szurkálta betegtársát egy férfi

A Fővárosi Főügyészség kényszergyógykezelés elrendelését indítványozza egy 38 éves férfival szemben, aki tavaly májusban, egy budapesti kórház kórtermében műanyag golyóstollal támadt az egyik betegtársára.

2022. Szeptember 25. 06:56, vasárnap | Belföld

Sok a motoros az utakon - Ezekre figyeljünk, hogy ne történjen baleset

Nem csak tavasszal és nyáron, de ősszel is sokan veszik elő kétkerekű járműveiket és pattannak nyeregbe kihasználva az egyre ritkuló napsütéses időszakokat.

2022. Szeptember 24. 14:22, szombat | Belföld

Több mint tízezer gyereket emeltek magasba a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom programján

Minden eddigit meghaladóan, tízezernél is több gyereket emeltek a magasba egy időben több mint 35 településen a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak a gyermekvállalást támogató, Gyereket a magasba! elnevezésű programján.