Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2017. Augusztus 10. 16:38, csütörtök | Belföld
Forrás: mti.hu

Egyre több támogatási lehetőség nyílik startupok számára a szakértők szerint

Egyre több támogatási lehetőség nyílik startupok számára a szakértők szerint

Egyre több támogatási lehetőség nyílik a magyarországi startup vállalkozások számára, amelyeknek a nemzetközi piacon nagyon erős versenyben kell helyt állniuk -

-állították szakértők csütörtökön Budapesten, a szeptemberben induló InnoEnergy PowerUp! verseny kapcsán tartott háttérbeszélgetésen.

Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary alapítója, az EH Invest inkubátorház igazgatóságának elnöke elmondta, hogy az állam új szemlélettel tekint a kezdő vállalkozásokra, így a korábban hiányzó kezdő finanszírozások - egyebek között a startup-ökoszisztéma fejlesztésére kiírt programok által - biztosítottak, a magyar startupok új generációja pedig nemzetközi szinten is sikeres lehet a következő években.
Kiemelte, hogy a tervek szerint a Millenárison létrejövő Startup Campus is segíteni fog abban, hogy a régió innovációs versenyében Budapest előrébb léphessen.
Hangsúlyozta, hogy az energetikai startupokat nagyvállalati együttműködésekkel is segíteni kell, a szektorhoz kapcsolódó innovációk kiaknázásában pedig - kutatási kapacitásuknak köszönhetően - az egyetemeknek is fontos szerep jut.
Fazekas Esztella, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Kft. tudásmenedzsment központjának szakértője úgy látja, hogy a magyar startupok érdeklődnek a versenylehetőségek iránt, a startup közösség fejlődik és egyre jobb ötletekkel jelentkezik. Bár a külföldi megjelenés nehéz és a nemzetközi pályázatokon is az érettebb fázisú pályázatok esélyesebbek, a nemzetközi kapcsolatrendszerek a kezdőket is segíthetik, és ezt a szakértő szerint a magyarországi vállalkozások egyre jobban értik. Hozzátette, hogy ötletek megvalósításához nemcsak humán erőforrásra, hanem költséges infrastruktúrára - például kutatólaborokra, költséges eszközökre - is szükségük lehet a vállalkozásoknak, emellett érdemes figyelniük a nemzetközi fejlesztési irányokat, hiszen a nemzetközi trendekhez nem illeszkedő fejlesztések nehezebben jutnak nemzetközi forrásokhoz.
Fischer Zoltán startupper, a tavalyi PowerUp! verseny döntőse úgy fogalmazott, hogy a startup a "mai kor aranyláza", de a többség a rendkívül erős versenyben nem képes fennmaradni. A sikeres cégek viszont hosszú távon várhatóan megalapozottabban tudnak majd működni - tette hozzá.
Dervalics Ákos energiaipari innovációs és business coach a rendezvényen arról beszélt, hogy az energetika lassan változó iparág, a mostani változások mégis jelentősnek látszanak, hiszen átalakul többek között a hálózatmenedzsment, előtérbe kerül az energiatárolás probléma, az elektromos autózás pedig új igényeket generál.
Az InnoEnergy PowerUp! versenyre szeptember 11-ig lehet pályázni, ekkor indul az elbírálási időszak. A magyarországi elődöntő október közepén lesz, a regionális döntőt pedig november 22-én tartják Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.