Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2023. Január 02. 07:15, hétfő | Helyi

Egyre több településen romlik a levegő minősége

Egyre több településen romlik a levegő minősége

A szálló por miatt a Sajó völgyében már Miskolcon, továbbá a Dunakanyarban, Vácon is veszélyes a levegő minősége – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton közzétett, az előző napi méréseket ismertető térkép

A levegőhigiénés index rendszerének négy kategóriája van: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes.

Az NNK adatai szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Putnokon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Miskolcon, valamint a Pest megyei Vácon veszélyes a levegő minősége.

Nyolc településen – Veszprémben, Várpalotán, Százhalombattán, Esztergomban, Budapesten, Kecskeméten, Salgótarjánban és Nyíregyházán – egészségtelen a levegőminőség.

Tizenkét településen – Szombathelyen, Győrben, Ajkán, Székesfehérváron, Pécsen, Dunaújvárosban, Tatabányán, Dorogon, Tökölön, Szolnokon, Oszlárban és Hernádszurdokban – kifogásolt a levegőminőség, a többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén a levegőminőség az ország nagyobb részén kedvezően alakul, azonban a tartósan borult, párás északkeleti tájakon továbbra is az egészségügyi határérték felett alakulhatnak az értékek.

Javulás csak szerdán várható, amikor egy hidegfront érkezése nyomán északkeleten is csökkenhet a légszennyező anyagok koncentrációja.

Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.