Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2019. Április 05. 15:37, péntek | Külföld

Egyre több utas balhézik a repülőn

Egyre több utas balhézik a repülőn

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség adatai szerint tavaly harmadával nőtt a balhés utasok miatt incidensek száma Európában.

Az ügynökség felmérései szerint minden harmadik órában, vagy évente ezer járaton fordul elő, hogy egy viselkedni nem képes utas veszélyezteti a többiek biztonságát. Ezen esetek legalább 70 százaléka már valamilyen formájú agresszióig fajul, ezen belül 72 százalék a fizikai agresszió aránya. Átlagosan havonta egyszer a járatnak meg kell szakítania az útját egy-egy incidens miatt.

Ezek az adatok az EASA szerint 34 százalékkal meghaladják a 2018-as szintet, ezért az ügynökség kampányba kezd #notonmyflight névvel. Felhívták a figyelmet arra, hogy ezek az esetek nemcsak az utasok, de a hajózó személyzet biztonságát is veszélyeztetik függetlenül attól, hogy alkoholos befolyásoltság, agresszió, vagy más ok miatt alakul ki. Mindez szükségtelen rizikófaktort jelent – emelte ki az EASA.

Az EASA mögé a kampányban felsorakozott több ország légügyi hatósága, nagyobb repülőterek, illetve légitársaságok.

Forrás: turizmus.com

Fotó: pexels.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.