Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Február 03. 11:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Egyre népszerűbb a győri Rába Quelle Termál fürdőorvosi rendelése

Egyre népszerűbb a győri Rába Quelle Termál fürdőorvosi rendelése

A győri Rába Quelle termálfürdő nem csak a kikapcsolódni, pihenni vágyó fürdőzőket várja, hanem a különböző, elsősorban mozgásszervi betegségben szenvedők gyógyítására illetve rehabilitációjára is nyílik lehetőség az erre kia

Műtétek utáni rehabilitáció, krónikus mozgásszervi betegségek, balesetek, csonttörések utókezelése, gerincízületi kopások - ezek a leggyakoribb okok, amivel a betegek felkeresik a Rába Quelle fürdő gyógyászati részlegét. A társadalombiztosítás évente két kezelés támogatásával segíti a páciensek gyógyítását, de a nem finanszírozott ellátást is a hazai pénztárcákhoz szabják a rendelőben. Még mindig kevesen tudják, hogy a győri kutakból származó, 67 fokos, ásványi anyagokban gazdag kincset hivatalosan is gyógyvíznek minősítették.

A 2007-ben bevezetett fürdőorvosi rendelés megkönnyíti a betegek számára a kezelések igénybevételét.

A gyógyászati részlegen a hagyományos masszázs, víz alatti masszázs, vízitorna, súlyfürdő, iszappakolás mellett lehetőség van a korszerű ultrahangos és elektromos kezelések igénybevételére. A betegek nagy része Győr és vonzáskörzetéből érkezik, távolabbi vidékekről igazán egy gyógyszálló vonzaná a pácienseket, ami a város idegenforgalmára is jó hatással lehetne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.