Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Január 30. 14:38, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Egyre több gondot okoz a havazás

Egyre több gondot okoz a havazás

A havazás miatt több autó elakadt, az országban egyre nehezebben járhatók az utak, sok helyen jégbordák keletkeztek. A vonatközlekedésben 15-20 perces késésekre lehet számítani. Az ország több térségében riasztást adtak ki, a ferihegyi

Gondokat okoz a havazás az ország szinte legtöbb közútján. A 2-es főúton több kamion akadályozza a forgalmat, emiatt a teherforgalmat déltől korlátozták. A Nógrád megyei rétsági körforgalomtól teherjárművel már nem lehet a 2-es főútra Parassapuszta felé felhajtani, és az M2-es autóút felől sem engedik fel a kamionokat Parassapuszta irányába.

Nem lehet eljutni Dobogókőre

A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint Dobogókőre több elakadt autó miatt jelenleg nem lehet eljutni. A Független Hírügynökség információi szerint Visegrád is nehezen megközelíthető. Orosháza és Körmend körzetében a mellékutak többsége jeges vagy jégbordás. Dunaújváros és Paks környékén, valamint az M6-os autópályán ónos eső is nehezíti a közlekedést.

A fő- és mellékutak a Dunántúlon és az északi országrészben is havasak, vagy hókásásak. A hegyvidéki utakon, a Bakonyban, a Vértesben, a Börzsönyben, a Mátrában és a Bükkben is téliesek az útviszonyok.

Nem jár a fogaskerekű vasút

Budapesten is egyre nehezebb közlekedni a kora hajnal óta tartó hóesés miatt. Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője szombaton délben a Független Hírügynökségnek azt mondta, hogy a főváros útjait 98 géppel és 868 hómunkással takarítják. Jelenleg a fő közlekedési útvonalakat takarítják, a mellékutakra még nem sikerült eljutniuk a munkásoknak.

A budapesti közösségi közlekedést is jelentősen lelassította a közlekedés. Nem jár a fogeskerekű vasút, de ezt kivéve minden járat közlekedik. Komolyabb késések a hegyvidéki buszok vonalain vannak.

Késnek a vonatok

A havazás miatt a Budapestről induló és oda érkező InterCity járatokat szombat éjfélig pótjegy nélkül használhatják az utasok - közölte szombat délután a MÁV. Az utolsó hírek szerint 15-20 percet késnek a Budapestről induló és a fővárosba érkező vonatok, Miskolc térségében 10 perces késésekre kell számítani.

Peiper Károly, a MÁVINFORM sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek korábban elmondta: a gondot leginkább a hó miatt nehezen állítható váltók okozzák, ám ezeket folyamatosan tisztítják. Budapesten és környékén körülbelül 15-20 perccel hosszabbodik meg a vonatok menetideje, Miskolc környékén 10 perces késésekkel kell számolni. Az ország más területein egyelőre nem okoz komolyabb fennakadásokat, késéseket a havazás.

A Budapestre tartó és oda érkező InterCity járatokon szombaton éjfélig pótjegy nélkül lehet utazni és azokon, étkezőkocsival ellátott InterCity vonatokon, melyek jelentős késéssel közlekednek, teát biztosít az utasoknak a MÁV. Az előre megváltott helyjegyek és pótjegyek árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítik szombaton - derül ki a MÁV közleményéből.

Bezárt a ferihegyi repülőtér

A közép-magyarországi régióban vörös riasztás van, a közép-dunántúli, az észak-alföldi és az észak-magyarországi régióban pedig narancs riasztást adtak ki. A ferihegyi repülőtér délután négy óráig biztosan zárva lesz.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.