Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2010. Január 12. 06:42, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Egyre több kutyában már ott a csip

Egyre több kutyában már ott a csip

A kutyatulajdonosok többsége már decemberben beültette kutyájába azt a csipet, amit egy önkormányzati rendelet tett kötelezővé januártól. A csip azért kell, hogy az elkóborolt állat azonosítható legyen. Januárban még csak figyelmezteti

Január elsejétől minden kutyatulajdonosnak kötelező csipet ültetni kedvencébe Sopronban, hogy az állat és gazdája is azonosítható legyen. A városban csaknem 5500 ebet tartanak számon. A csip azért kell, hogy az elkóborolt állat és gazdája is azonosítható legyen, és hogy a városban minden eb megkapja a szükséges oltásokat.

A kutyák csipjeit egy leolvasóval a gyepmesterek és a közterület-felügyelők ellenőrizhetik. Januárban még csak figyelmeztetik a gondatlan gazdikat, de februárban már 30 ezer forintra is büntethetik azokat a kutyatulajdonosokat, akik nem gondoskodtak az állatok csipezéséről.

Kuslics Balázs, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője elmondta, úgy látják, erre nem lesz szükség, hiszen a csaknem 5500 kutyatulajdonosból már több mint 4000 gondoskodott a csipről.

A csipet az állatorvos ülteti be az eb bőre alá, ez néhány ezer forintos költséget ró a gazdikra.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.