Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2011. December 07. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: ORF.at

Egységes menetjegy, komplex közlekedési infrastruktúra lehet a Centrope-térségben

Egységes menetjegy, komplex közlekedési infrastruktúra lehet a Centrope-térségben

Támogatják a közlekedési hálózatok és a kölcsönös együttműködés fejlesztését az Európai Unió programjai keretében a Centrope csoportosulásba tömörült tartományok és városok.

Így többek között Győr is - amelyek vezetői Pozsonyban tárgyaltak.

A megbeszéléseken Győr, Sopron, Szombathely, Bécs, Eisenstadt, St. Pölten, Pozsony, Nagyszombat és Brünn városok polgármesterei, valamint Alsó-Ausztria, Burgenland, Dél-Morvaország, továbbá a pozsonyi és nagyszombati térség tartományi vezetői vettek részt.

A Centrope régió Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország területén fekvő egymással szomszédos tartományokat és városokat kapcsolja össze. A résztvevők megállapodtak azokban a lépésekben, amelyek egy komplex közlekedési és idegenforgalmi infrastrukturális Centrope stratégia elfogadásához vezetnének. Külön hangsúlyt helyeznek a határokon átnyúló regionális közlekedési infrastruktúra kifejlesztésére és kiépítésére, amelyet a térség jövője szempontjából meghatározónak tartanak. Téma volt az egységes tömegközlekedési menetjegy nevezetése is.

A felek megegyeztek, hogy szorosan együtt kívánnak mőködni az EU 2014-2020-as programidőszakában. Szeretnék nagyobb mértékben kihasználni az uniós alapok adta lehetőségeket is.

Címkék: Centrope

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.

2024. Augusztus 01. 08:10, csütörtök | Helyi

Felpöröghet az albérletpiac Győrben is

Az egyetemi ponthatárok kihirdetésével magasabb fordulatszámra kapcsolhat az albérletpiac.

2024. Augusztus 01. 07:13, csütörtök | Helyi

Nagyon megbüntette a hatóság a hulladékégetőt

A legutóbbi tűz miatt tett bejelentést a városrész önkormányzati képviselője a kormányhivatalnál, a hatóság döntését pedig nyilvánosságra hozta.

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.