Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2012. Szeptember 17. 12:48, hétfő | Belföld
Forrás: Pozsgai Kitti

Egyszerűen kell és kész

Egyszerűen kell és kész

Ez volt az első gondolatom, amikor elindultunk az új Toyota Yaris Hybriddel. A vásárlás ugyan még várat magára, de az életérzés belém égett. Most te is kipróbálhatod, mit tud ez a kis öko-tűzgolyó.

A tudat, hogy úgy indulsz útra a győri csúcsforgalomban, hogy egy percig sem szennyezed magad körül a levegőt, már önmagában magával ragadó. Elegáns Ready felirat és nem zümmögés adja tudtodra, hogy a motor jár, a rádiót sem kell maximumra tekerni, hogy meghalld, amikor nyel egyet a műsorvezető. Pár száz méter után már-már sci-fi filmben érzem magam és úgy nézek a többi autósra, mintha egyedül lennék nemdohányzó, egy zárt, füstös kocsmában.

A kijelzőn pulzáló energiaáramlásra lesve, szinte magamon éreztem a csillagflottás egyenruhát. Igen, most én vagyok Kathryn Janeway kapitány és ez az én kis Delta kompom. Mielőtt teljesen magával ragadott volna a Star Trek hangulat, piros jelzést kaptam, ami jó nagy pofonnal húzott vissza az űrből, a jelen forró aszfaltjára. De a kis Yaris nem hagyta, hogy elvesszen a csoda. Álló motor mellett, kellemesen hűs levegővel adott még okot a csodálkozásra.

A számok sem hazudnak. A Toyota full hibrid rendszere képes az elektromos, a benzines és a kombinált üzemre is. Városi és rövidebb utakra optimalizálták, a 74 lóerős 1,5 literes benzinmotor, valamint a 61 lóerős villanymotor, együttesen 100 lóerőre képes. A fogyasztása bőven megáll 4 liter alatt, az ára pedig annyi, mint egy dízelé, 4,9 millió forint alatt is el lehet hozni egy Hybridet a szalonból.

Már meg is érkeztünk. Parkolás. Gyöngyöző homlok, szűk hely. Nagyképernyős tolatókamera. Életem legelegánsabb, futurisztikus parkolása. Köszönöm az élményt Yaris. Egyszer úgy is az enyém leszel.

Fedezd fel a benned rejlő csillagflotta kapitányt!

Próbáld ki az új Toyota Yaris Hybridet

szeptember 17-22 között

az Iniciál Autóházban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.