Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. November 18. 08:02, hétfő | Helyi

Együtt nagyok - Város és vállalat 25 év

Együtt nagyok - Város és vállalat 25 év

A 19. Győri Könyvszalon keretében mutatták be az "Együtt nagyok - Város és vállalat 25 év" című könyvet, ami a Dialóg Campus Kiadó gondozásában került piacra.

Szombaton, a Győri Könyvszalon Pódiumszínpadán, a Győri Nemzeti Színház Csillár-szintjén zajlott Dr. Fekete Dávid - Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere és Prof. Dr. Rechnitzer János - a Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolájának vezetője, egyetemi tanár, műgyűjtő:
könyvének bemutatása, melyről Prof. Dr. Rechnitzer János és Inzsöl Kata, a könyv szerkesztője beszéltek.

"A monográfia az Audi Hungaria negyedszázados győri jelenlétével foglalkozik, feldolgozza a nagyvállalat helyi beágyazódásának folyamatát, a vállalat és a város több dimenzióban megvalósuló együttműködését. A mű megadja a multinacionális nagyvállalat helyi beágyazódásának képletét, szakaszait, majd az egyes szakaszok és vizsgálati dimenziók mentén elemzi a győri beágyazódási folyamatot. Az öt kiválasztott dimenzió (humán erőforrások, gazdasági hatások, helyi fogyasztás, helyi társadalom, városfejlesztés) elemzése során a város és vállalat együttműködési mechanizmusait is feltárják a szerzők. A monográfia emellett foglalkozik az Audi Hungaria globális járműgyártásban betöltött szerepével, továbbá érinti a járműipar legfőbb kihívásait és az azokra adott helyi válaszokat is.

A könyv újszerű és hiánypótló: ilyen részletességgel korábban soha nem vizsgálták a szakirodalomban egy multinacionális nagyvállalat helyi beágyazódási folyamatát. A komplex szemlélettel megírt mű így nemcsak a regionális tudomány művelői számára nyújt fontos információkat, hanem a társadalomtudományok valamennyi képviselője számára is hasznosak lehetnek megállapításai. A jelentős gyakorlati relevanciájú könyv rengeteg hasznos tapasztalatot összegez, amely várostervezők, nagyvállalati munkatársak, városvezetők érdeklődésére is számot tarthat."

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.