Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Április 03. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Együtt búcsúztatták Fő terüket a szentendreiek

Együtt búcsúztatták Fő terüket a szentendreiek

Lufik égbeeresztésével, szabadtéri grillezéssel és Vujicsics koncerttel együtt búcsúztatták szombaton régi Fő terüket a szentendreiek. A most kezdődő városközpont-rehabilitáció célja, hogy Szentendre legkedveltebb helyei, terei még é

A Fő tér búcsúztató rendezvény azért került megrendezésre, hogy a szentendreiek együtt indíthassák útnak az egész város lakossága számára kiemelten fontos beruházást. Ezért is döntött úgy az önkormányzat, hogy a hagyományos alapkőletétel helyett ,,alapkőfelvétellel' kezdi meg a projektet. Szentendre város díszpolgárai emlékül haza is vihettek egy-egy részletet a régi burkolatból. A település különleges, délies hangulatát Fő tere, kis belvárosi utcái, régi műemléképületei határozzák meg. A közel több mint egy milliárd forintos uniós támogatásból megvalósuló beruházás eredményeként a belvárosi közterületek új burkolatai azon túl, hogy esztétikusak, gyalogosbarátok is lesznek, a régi épületek funkciójához és múltjához méltó külsőt kapnak.

A városközpont-rehabilitáció fontos lépés ahhoz, hogy a jövőben mind a helyiek, mind a turisták számára egy élhetőbb szentendrei belváros kerüljön kialakításra, a jelenleginél gazdagabb szolgáltatáskínálattal. A most induló beruházás célja a szentendrei városfejlesztéseket magában foglaló 1000év+ program részeként a minőségi élet lehetőségeinek megteremtése, a város sajátos, barátságos és különleges hangulatát megőrző városi környezet biztosításával. Ez egy új lépés a jövő Szentendréje felé - mondta el Dr. Dietz Ferenc polgármester. Ezt szimbolizálja az is, hogy a szentendreiek egy ládába kezdték gyűjteni a jövő generációi számára megfogalmazott üzeneteiket, amely a beruházás alatt a föld mélyére kerül.

A rendezvény több száz lufi égbeeresztésével és a Vujicsics együttes koncertjével ért véget. A szentendreiek vendégül látásáról összefogásban a megújulás előtt álló Fő tér vendéglátóhelyei gondoskodtak, szabadtéri grillezéssel, finom édességekkel, enni-innivalóval fogadták az embereket -áll az eseményről tudósító sajtóközleményben.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.