Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Április 15. 07:35, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Együttműködés: itt az új városi busz

Együttműködés: itt az új városi busz

Elsősorban a belső piacra, állami és önkormányzati megrendelésekre gyártott szóló, illetve csuklós autóbuszcsaláddal lép piacra az Ikarusbus Kft. és a Rába Nyrt. Az új bu

Princz Ferenc, az Ikarusbus Kft. ügyvezető igazgatója a két cég szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: stratégiai együttműködésük keretében minimum 300-500 darab busz megrendelésére számítanak, de az Ikarus hagyományos külpiacain is várnak vevőkre. A társaság az új buszcsaládról Moszkvában is tárgyalásokat folytat.

A városi és elővárosi buszcsalád közös fejlesztése a tavalyi év második felében indult, mintegy 150-200 millió forint fejlesztési költség mellett. A négy típus karosszériáját és egyéb tartozékait az Ikarus készíti, míg a futóművek, ülések, egyes vázszerkezeti darabok kivitelezését a Rába végzi, a motor pedig az Egyesült llamokban készül - jelezte Princz Ferenc.

Az ügyvezető igazgató elmondta: a Nyugat-Európában gyártott, hasonló kategóriájú buszoknál mintegy 30-40 százalékkal olcsóbban kínálnák a járműveket, igényekhez igazodva; a szóló autóbusz becsült ára 170-190 ezer euró, míg a csuklósé 260-300 ezer euró lenne.

Princz Ferenc szerint 20-30 darab autóbusz megrendelése esetén a projekt már nyereséges. A cég reálisnak véli, hogy a későbbiekben évi 1.000-1.500 darab autóbuszt is gyártsanak. A legstabilabb partnernek a BKV Zrt. ígérkezik, amely 200-250 darab autóbuszra tarthat igényt. Az exportigények felmérése jelenleg is folyik. A társaság célja, hogy az Ikraus évtizedes hagyományú, elsősorban feltörekvő országokbeli megrendelői között találjon partnerre.

A kivétel nélkül alacsony padlós, rozsdamentes acélból készült vázszerkezetű buszokat EURO 5-ös motorral szerelték fel, a járművekbe ingyenes WIFI internet belső biztonsági kamera és GPS navigációs rendszer is bekerült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.