Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2012. Május 23. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége ünnepélyes keretek között kötött együttműködési megállapodást.

A felek korábban, 1995-ben aláírt szerződésének újrafogalmazását, aktualizálását az időközben – mind a közigazgatásban, mind a gazdasági életben – bekövetkezett jelentős változások indokolták.

Az együttműködés legfontosabb elemei:

- települési (megyei) marketing munka támogatása (pl. községprojekt bemutatók, kézműves bemutató, vásár, kihalófélben levő szakmák újraindításának kezdeményezése, stb. );
- a területfejlesztési programok és ágazati szakmai programok kidolgozása;
- hazai és határon átnyúló pályázatok benyújtásában való együttműködés;
- a területi információs rendszer (TeIR) használata;
- a gazdaságfejlesztés és területfejlesztés területén az eurégiós együttműködési lehetőségek felkutatása;
- egymás kiadványainak kiajánlása.

A szerződéskötés kapcsán Kóczán Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta a munkahelyteremtés és –megtartás fontosságát, valamint a határon átnyúló tevékenység lehetőségét.

Winkler Károly, az Ipartestületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének alelnöke szerint a magyar iparosok a világon bárhol megtalálják és megállják a helyüket. Segítséget számukra az jelenthet, ha a tevékenységükhöz kapcsolódó adminisztratív terheket, bürokratikus akadályokat csökkenteni lehetne.

Pongrácz László köszöntőjében kiemelte a helyi iparosok ismertségében, jó hírében rejlő lehetőségeket, a helyi, vidéki értékek védelmének fontosságát. A minőségi szolgáltatás és termék előállítás, a kétkezi munka becsületének visszaállítása, megőrzése a társadalom egészének érdeke.

Az aláíró felek megerősítették szándékukat, miszerint a megye településein dolgozó helyi vállalkozásokat segítik gazdasági tevékenységek feltárásában, pályázatokhoz való hozzájuttatásban. A helyi ipartestületek a helyi önkormányzatokkal szoros együttműködésben kölcsönösen részt vesznek egymás rendezvényein.A felek az együttműködésük során hozzájárulnak a kézműipar több évszázados hagyományainak, értékeinek megőrzéséhez is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

2024. Május 13. 08:15, hétfő | Helyi

Kreditekkel az egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont.

2024. Május 13. 07:13, hétfő | Helyi

Jedlik Ányos elismerően csettintene: ma is működik a 100 éves szódagép

Egy ménfőcsanaki testvérpár ajánlotta fel azt a mintegy százéves szódagépet, amely a győri Széchenyi téri sörházban talált otthonra.

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.