Városlista
2024. május 24, péntek - Eszter

Hírek

2023. Július 07. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Együttműködési megállapodást kötött a magyar közmédia és Kína második legnagyobb médiavállalata

Együttműködési megállapodást kötött a magyar közmédia és Kína második legnagyobb médiavállalata

Műsorcsere-együttműködésről és jövőbeni koprodukcióban készülő tartalmak lehetőségéről állapodott meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a kínai Hunan Broadcasting System Budapesten. A dokumentumot Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója és Csang Hua-li, a kínai műsorszolgáltató elnöke írta alá - közölte az MTVA Sajtó és Marketing Iroda csütörtökön az MTI-vel.

Tovább bővítette nemzetközi kapcsolatait a magyar közmédia, és ezzel újabb lépést tett a két ország közötti médiakapcsolatok erősítésében. Az MTVA mint Magyarország legnagyobb és európai szinten is kiemelkedő technológiával rendelkező médiavállalata ezúttal a Kína második legnézettebb televízióját, a Hunan tartományi műholdas csatornát működtető műsorszolgáltatóval kötött stratégiai megállapodást - olvasható a közleményben.

Mint írják, az együttműködés célja, hogy elősegítse a kulturális és tartalmi csereprogramokat, valamint közös televíziós projektek megvalósítását. Az MTVA és a Hunan TV számára kölcsönösen nagy jelentőséggel bír, hogy olyan elismert partnerrel működhet együtt, amely gazdag tapasztalattal rendelkezik a televíziós műsorkészítés területén.

A most aláírt dokumentumban megfogalmazott szándék szerint a két fél a jövőben együttműködik egymással a szórakoztató műsorok, drámák, dokumentumfilmek készítésében, valamint a kölcsönös sugárzás és koprodukció területén - olvasható az összegzésben.

A tájékoztatás szerint a megállapodás hosszútávon lehetőséget teremthet arra is, hogy magyar és kínai művészek, alkotók és tartalomgyártók közvetlenebbül érintkezzenek, tapasztalatokat cseréljenek, és közösen hozzanak létre innovatív és vonzó műsorokat.

Az együttműködés a két ország közötti kulturális és diplomáciai kapcsolatok erősítését is szolgálja, hozzájárulva a két nemzet közötti jobb megértéshez. A felek egyértettek abban, hogy a média egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kultúrák találkozását és az emberi kapcsolatok építését, továbbá az együttműködésen keresztül reményeik szerint mélyebb és szélesebb szinten alakulhatnak a magyar-kínai kötelékek - áll az összegzésben.

Címkék: kína, közmédia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 24. 09:48, péntek | Belföld

KSH: áprilisban 4 millió 749 ezer volt a foglalkoztatottak száma

2024. Május 24. 08:02, péntek | Belföld

Orbán Balázs: Magyarország nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni

Orbán Balázs reméli, új könyvének köszönhetően kiderül, hogy a jelenlegi nehéz helyzet, a háború és a \"háborús készülődés\" ellenére Magyarország \"nagy dolgokra hivatott és nagy dolgokat fog tudni elérni\".

2024. Május 24. 08:00, péntek | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

Megtalálták a Verőcénél történt hajóbaleset negyedik áldozatának holttestét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 23. 18:28, csütörtök | Belföld

Comic Con őrület Budapesten: Rekordszámú rajongó ünnepelte a popkultúrát

Óriási sikerrel zárult a hétvégi Budapest Mastercard Comic Con, amelyre minden eddiginél többen voltak kíváncsiak. A kétnapos eseménysorozaton 25.756 látogató vett részt, amely a tavalyi látógatószám közel kétszerese.