Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Április 19. 10:10, hétfő | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Együttműködésre törekednek a város vezetői és a gördeszkások

Együttműködésre törekednek a város vezetői és a gördeszkások

Borkai Zsolt polgármester és a győri Utcai Sportok Egyesülete közösen keresik a sportpark helyét. Németh Zoltán alpolgármester 2010 április 16-án elmondta, érthetetlen módon egy fő

Az ügy hátteréről az alpolgármester elmondta, ismeretes, hogy a közgyűlés rendeletben tiltotta meg a történelmi belvárosban a gördeszkázást. Ezt azért tette, mert 2009-ben olyan felújított tereken jelent meg ez a tevékenység, ahol korábban ezt a sportot nem űzték. Azonban ezeken a helyszíneken a gördeszkázás balesetveszélyes, zavarja a járókelőket és a lakókat (amivel kapcsolatban számos bejelentés is érkezett), valamint a közterületi bútorok, padok, burkolatok is rongálódnak.

A közelmúltban Borkai Zsolt polgármester és Tóth Dénes a győri Utcai Sportok Egyesülete elnökének egyeztetésére került sor. Ezen a megbeszélésen megállapodás született, hogy a gördeszkások a sportpark kialakításának lehetséges helyszíneire javaslatot tesznek, és a megfelelő helyszín kiválasztása után a város segítséget nyújt a sportpark megvalósításában.

Németh Zoltán alpolgármester kifejtette, ennek ismeretében érthetetlen az a budapesti kezdeményezés, amely a győri belvárosba szervez demonstrációt, amitől egyébként a győri Utcai Sportok Egyesülete is elhatárolódott, és leszögezte, hogy a program nem az ő szervezésük.

Az alpolgármester azzal zárta tájékoztatóját, kár lenne az efféle provokációkkal veszélyeztetni a felek között körvonalazódó jó együttműködés sikerét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.