Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2018. December 07. 13:37, péntek | Belföld

Ehető város épült Nagy-Britanniában

Ehető város épült Nagy-Britanniában

Mézeskalácsból készült el a a jövő városa, építészek, tervezők és mérnökök által, amit a londoni Viktória és az Albert Múzeumban állítottak ki, hogy népszerűsítsék a városépítészetet.

Az édes várost a londoni Építészeti Múzeum által évente megrendezett kiállításon mutatták be, melynek szervezői idén arra kérték az építészeket, dizájnereket és mérnököket, hogy a jövő fenntartható városának épületeit tervezzék meg mézeskalácsból.

Több mint 60 mézeskalács-épületet készítettek a részt vevő szakemberek. A városka rendelkezik egy édesgyökérből készült drótkötélpályával, cukorból készült kerékpárutakkal és járdákkal, de modern hajléktalanszálló is megtalálható az édes házak között. Még a a felvonó is mézeskalácsból készült, a kerékpárutak és gyalogosjárdák pedig színes cukorból. Holland Harvey építész egy modern menedékszállást állított össze, amelyet a való életben egy brit jótékonysági szervezet felkérésére a viharkárosultak számára tervezett.

A mézeskalács épületek között egy rendhagyó alkotás, egy robottal épített pavilon is megtalálható. A kiállítást január 6-ig láthatják az érdeklődők.

Forrás: hirado.hu

Kép: hvg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.