Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Június 09. 07:50, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

led a diákmunka

led a diákmunka

Fellendülőben a diákmunkaerő-piac. A gazdasági válság kezdetén sok cég mondta vissza igénylését, most azonban egyre többeknek van szüksége fiatalokra. Az egyik győri diák

A győri iskolaszövetkezetben a válság előtt körülbelül 120 cég hirdetett nyári munkát, tavaly ilyenkor pedig ennek nagyjából csak a fele tette ugyanezt. Az elmúlt hónapokban 20-nál is több partner jelezte, hogy újra foglalkoztatna tanulókat. rezhető tehát egy lassú fellendülés, de még nincs vége teljesen a krízisnek. Az elmúlt évhez képest biztosan többen kaphatnak munkát, ám a túljelentkezés most is jelentős lesz. Akinek sikerül állást találnia, az a hagyományosnak mondható polctöltésen és gyári munkán kívül új lehetőségek közül is választhat.

A diákok általában 1-2 hónapok dolgoznak a nyáron, egy részük családját támogatja a fizetésből. A legtöbben úgy, hogy legalább a vakáció alatti szórakozásra elegendő pénzt összegyűjtik. A fiatalok azt mondják, nem szeretnék szüleiket ezzel terhelni, inkább megdolgoznak a vágyott dolgokért.

A legkisebb órabér idén egyébként bruttó 423 forint. A kiemelt munkákért ennél jóval többet, akár 6-700 forintot is fizetnek óránként.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.