Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 29. 09:09, péntek | PR
Forrás: (x)

Elegáns női csukló ékszerek: különleges darabok különleges alkalmakra

Elegáns női csukló ékszerek: különleges darabok különleges alkalmakra

Egy minőségi karóra nem csupán praktikus eszköz, de az utóbbi években az ékszerekkel egyenértékű kiegészítővé vált, sőt kifejezetten különleges hatást érhetünk el,

ha a hagyományos ékszerek helyett vagy mellett egy szép nőies órával dobjuk fel a viseletünket.

Alkalmi outfit kiegészítőjeként fémszíjas, brillekkel vagy kristályokkal kirakott elegánsabb, nőiesebb darabot érdemes beszereznünk.

A finom, alkalmi jellegű női ékszeróráknak mind a neten, mind az üzletekben hatalmas választéka érhető el, a könnyebb választáshoz segítünk összeszedni, hogy mire érdemes figyelni egy-egy tetszetősebb darab kiválasztásakor.

Miből készül egy elegáns karóra?

Egy klasszikus arany karórával bármikor biztosra mehetünk, sosem fog kimenni a divatból. A hagyományos sárga mellett azonban ennek is számtalan árnyalata és színváltozata van, csak, hogy a legelterjedtebbeket említsük, ilyen például a rosegold és a fehérarany. Így az ezekből készült csukló ékszerek jelentőségét sem szabad alábecsülni az igényes megjelenésben.

Érdemes figyelni arra, hogy passzoljon bőrárnyalatunkhoz, illetve a ruhához, amit viselünk

Az ezüst és a platina is az órakészítők legtöbbet használt alapanyaga, ezeket is bátran hordhatjuk elegánsabb ruhákkal.

Ha platina órát választunk, akkor érdemes olyan modellt keresni, amelyik kövekkel, kristályokkal, esetleg más fényes anyagokkal, például arannyal van kombinálva.

A kerámia is egyre elterjedtebb a női karórák körében. Hypoallergén volta miatt olyanok számára is ajánlott, akiknek a bőre érzékenyebb, vagy irritálhatják a különféle fémek. Ezek közül is találhatunk kövekkel díszített, elegánsabb darabokat.

Amennyiben valaki a feltűnőbb, színesebb órákat kedveli, akkor csak meg kell találnia azt a színt és árnyalatot, amelyik harmonikusan illik az általános ruhatárához.

Kifejezetten sikkes és divatos megoldás lehet a rosegold, vagyis rózsaarany, ami légies, elegánsan nőies szín

Kétszínű karórát is választunk, például egy arany-ezüst, esetleg rózsaarany-ezüst kombinációt, ezeket többféle ékszerrel is könnyebben tudjuk kombinálni. A visszafogottabb színeket kedvelő nők ezüstöt és rózsaaranyat gyöngyház színű felületekkel ötvöző darabokat is bátran beszerezhetnek.

Ha valaki ennél is extrémebb színekben gondolkodik, csak a képzelet és ruhatárunk színvilága szab határt. Merész órát merészebb ruhával vagy kiegészítővel viseljünk, hogy ne bontsuk meg alkalmi öltözékünk harmóniáját.

Milyen formájú órát válasszunk?

A kiegészítők színe mellett persze egyéb divat trükköket is érdemes alkalmazni a tökéletes és harmonikus megjelenés érdekében, úgy, mint az anyagstruktúrák és kiegészítőink formáinak összehangolása.

Óra terén a legelterjedtebb forma még mindig a kerek, de vannak nők, akik a szögletes, háromszög alakú, extravagánsabb számlapot részesítik előnyben.

A kerek és ovális formákat bátran választhatjuk az elegánsabb kivitelű női karórák esetében, ám, ha kifejezetten feltűnő hatást akarunk elérni, a merészebb, szabálytalan formák mellett érdemes döntenünk. A lényeg, hogy alkalmi viselethez a kisebb óraszámlap az előnyösebb, ugyanis a mostanában divatos nagy számlappal rendelkezőkarórák inkább hétköznapi, lazább benyomást keltenek.

Egy modern megoldás: a karkötőóra

Aki annak ellenére, hogy ma már számtalan finom és nőies dizájn közül választhatunk, mégis előfordulhat, hogy túl férfias viseletnek érezhetjük a karórát egy alkalmi öltözethez. Ez azonban korán sincs így, érdemes jobban körülnézni a karkötőórák piacán.

A kifejezetten nőknek készült karkötőórákon a számlap egy vastagabb, elegáns karkötőszerű szíjba van beágyazva. Ezeknek az óráknak általában egy- vagy többsoros, karkötőhöz hasonló szíjuk van. A karkötőóra rendszerint igen kicsi, ékszerszerű, így a hangsúly szinte minden esetben magán a szíjon van. Vagyis az ékszerek így sokkal inkább karkötő benyomását keltik, semmint karóráét.

Az utóbbi években kifejezetten divatossá váltak ezek a kiegészítők, legyen szó dekoratívabb, nemes anyagokból készült, vagy egyszerűbb anyag- és formavilágú darabokról. A legújabb trendeknek megfelelően egy egyszerűbb női karórát is bátran kombinálhatunk változatos anyagokból készült, akár szembetűnőbb karkötőkkel.

Egy órát minden alkalomra

Abban az esetben, ha nem tervezünk egy egész órakollekciót összeállítani magunk számára, akkor a sokoldalúság is fontos szempont lehet. Válasszunk tehát olyan karórát, amelynek könnyen cserélhető szíja van, így az egyszerűbb, hétköznapi szíjat bármikor lecserélhetjük egy elegánsabb, díszesebb, szemet gyönyörködtető darabra.

Érdemes lehet azt a lehetőséget is figyelembe vennünk, hogy esetleg egy drágább, de kifejezetlen minőségi, időtlen anyagokból (pl. arany, platina) készült karórába fektessünk be.

Címkék: ékszer, különleges

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt