Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Szeptember 13. 11:32, péntek | Külföld

Elektromos autóként dobják vissza piacra a Volkswagen Bogárt

Elektromos autóként dobják vissza piacra a Volkswagen Bogárt

A Volkswagen a csütörtökön kezdődött Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) mutatta be partnerével, az eClassics-szal közösen megalkotott új, elektromos meghajtású Volkswagen Bogár prototípusát.

Az átalakítás során kizárólag olyan új alkatrészeket használtak fel, amelyek sorozatgyártásában már megállapodtak.

„Az elektromos Bogár ötvözi a klasszikus autónk báját és a jövő mobilitását. A Volkswagen Group Components innovatív e-alkatrészei a motorháztető alatt vannak - ezekkel dolgozunk a történelmileg fontos jármű elektromossá tételében, ami egy eléggé érzelmes folyamat"- mondta Thomas Schmall, a Volkswagen Group Components igazgatóságának tagja.

Az átalakítás technikai alapját a Volkswagen új e-up! technológiájával tesztelt gyártási alkatrészei biztosítják, melyeket a Volkswagen Group Components gyártóhelyein készítenek. Ennek eredményeként az elektromos motort és a sebességváltót Kasselben gyártják, az akkumulátor rendszer alkatrészeit pedig a Brunswick szállítja, melyekkel az e-Bogár tesztelése során 60 kW teljesítménycsúcsot értek el. Az akkumulátor rendszer az alvázba építve, legfeljebb 14 modulból áll, amelyek mindegyike 2,6 kWh teljesítményű. A lítium-ion akkumulátor modulok összesen akár 36,8 kWh energiát képesek szolgáltatni. A nagyobb teljesítmény és az elektrifikáció mértéke miatt megnövekedett súly megköveteli az alváz és a fékek megerősítését.

Az új, 1280 kg-os össztömeg ellenére az e-Bogár alig négy másodperc alatt 50 km/órára, alig több mint nyolc másodperc alatt pedig 80 km/órára gyorsul fel.

Az egy töltéssel megtehető távolsága, amely alatt akár 150 km/óra maximális sebességet is elérhet, 200 kilométer. Ez egy kényelmes távolságnak számít egy pihentető naphoz egy klasszikus elektromos autóval. Abban az esetben, ha az e-Bogár akkumulátora az út során lemerül, a beépített áramkörök lehetővé teszik a gyorstöltést, melynek eredményeként az autó újra használható 150 kilométernél is hosszabb utazáshoz, mintegy egy órányi töltés után.

Ezen koncepció alapján más klasszikus járművek későbbi villamosítása is lehetséges. Schmall elmondta, hogy „Már dolgozunk azon, hogy előkészítsük a busz platformját. A jövőben egy e-Porsche 356 is visszatérhet elektromos meghajtású változatban".

Míg a Volkswagen Group Components szállítja az elektromos hajtás és az akkumulátor rendszer alkatrészeit, a Bogár tényleges átalakítását az eClassics partnercég végzi Renningenben, Stuttgart közelében. A prototípus bemutatója alkalmából kiadott sajtóközlemény szerint az elektromos Bogár megtervezése és kialakítása sok szakértelmet igényel, amit a Volkswagen Group Components átadott az eClassics-nak.
"Arra számítunk, hogy hamarosan sok e-Bogár lesz látható az utcán" - zárta az eseményről kiadott sajtóközleményt Dennis Murschel és Martin Acevedo, az eClassics GmbH & Co KG két ügyvezető igazgatója.

Forrás: origo.hu

Kép: Volkswagen-newsroom.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.