Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 08. 10:20, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Élénkül a gazdaság, egy év alatt jelentősen csökkent a munkanélküliség Győrben és a megyében

Élénkül a gazdaság, egy év alatt jelentősen csökkent a munkanélküliség Győrben és a megyében

Jelenleg nem egészen 8000 álláskereső van a városban, ez 1200-zal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. A munkaügyi központ tavaszra további fellendülést remél, hiszen akkortól beindulnak a szezonális munkák is. Ezzel együtt a szakemberek aggódn

A tavalyelőtti szinthez közelít a munkanélküliek aránya Győrben, jelenleg 6-7 százalék között mozog a ráta. A városban kicsivel több, mint 2000 betöltetlen álláshely van, a cégek főként vasipari és feldolgozóipari szakmunkásokat keresnek. Érződik a fellendülés és az, hogy jön a tavasz. Több építőipari vállalat érdeklődik már, ők is minőségi, nyelvtudással rendelkező emberekre tartanak igényt. Érdekes változásokat fog hozni május elseje, akkortól ugyanis munkavállalási engedély nélkül lehet majd dolgozni Ausztriában és Németországban. A külföldi piac szintén a nálunk hiányszakmának számító vasipari munkásokat foglalkoztatná, emiatt itthon gondok lehetnek.

Emellett folyamatos problémát jelent a pályakezdők elhelyezése. Jelenleg 900 fiatal munkanélküli van a rendszerben, a téli diplomaosztók hamarosan megemelik ezt a számot. A térségben a Széchenyi Egyetemen végzett mérnökök könnyen találnak állást, ám a bölcsészek, jogászok és pedagógusok iránt továbbra sincs kereslet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.